Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Генічеській мистецькій школі відкрили меморіальну дошку

З нагоди 30-річчя Незалежності України на Генічеській мистецькій школі Генічеської міської ради урочисто відкрили меморіальну дошку з іменами колишніх директорів закладу В. І. Кузнецова і Ю. Г. Тхурша.

Почалось відкриття з урочистого заходу. Ведуча, заступник директора закладу Вікторія Кальницька зазначила, що з 1957 року, відколи відкрилась школа, тут було три керівника, і двом з них, на жаль, вже покійним, вирішено було відкрити дошку.

Генічеський міський голова Олександр Тулупов, виступаючи з вітальною промовою, сказав, що влада громади радо підтримала ініціативу педагогів школи щодо відкриття дошки. Особливо символічно, зазначив він, що це відбувається напередодні Днів Державного прапору і Незалежності. Олександр Васильович також підкреслив, що обом директорам свого часу було присвоєно звання Почесних громадян міста Генічеськ.

Заступник Генічеського міського голови Ірина Попова, 10 років трудової біографії котрої пов’язано з мистецькою школою, назвала Володимира Івановича і Юрія Григоровича легендами і згадала поїздку з учнями в Італію, коли партитури Ю. Г. Тхурша просили музиканти з інших країн.

З промовами також виступили начальник відділу культури та спорту міськради О. А. Зюмкін, директор мистецької школи Т. А. Захарченко, Г. А. Тхурш. Інший почесний громадянин міста Генічеськ О. В. Прихненко, котрий був присутній у залі, подарував Тетяні Анатоліївні і Ганні Антонівні свою книгу «Відкриті берега», яка нещодавно вийшла з друку, ставши 38-м за рахунком друкованим твором автора.

Почесне право відкрити меморіальну дошку було надане О. В. Тулупову і Т. А. Захарченко, після чого присутні з радістю сфотографувались на пам’ять.

Генічеська міська рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН