Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Увічнено пам’ять засновника козацтва Горностаївщини

Пам’ять засновника та першого отамана Горностаївського куреня Війська Запорізького низового Леоніда Баранова увічнено меморіальною дошкою, яка встановлена на приміщенні районної центральної лікарні у смт Горностаївці.

17 лютого цього року, за участі доньки та сина, громадськість вшанувала світлу пам’ять майстра хірургічної справи, лікаря від Бога, колишнього мешканця селища Леоніда Баранова, який розпочав свою трудову діяльність 1979 року молодим лікарем-хірургом. За часів трудової діяльності мав багато вдячних пацієнтів та тисячі врятованих життів.

Леонід Баранов назавжди залишиться в пам’яті односельців та представників козацтва, як засновник та перший отаман Горностаївського куреня Війська Запорізького, останніми роками він також очолював Херсонську паланку. За участі однодумців ним засновано школу “Джур” в навчальних закладах району.

17 лютого, у річницю смерті видатного земляка, завдячуючи ініціативності отамана Горностаївського куреня Олександра Слісаренка, підтримці представників козацтва району, небайдужих мешканців та волонтерів на приміщенні центральної районної лікарні встановлено та освячено, священником Миколаєм, меморіальну дошку пам’яті Леоніда Баранова.

Горностаївська Районна Державна Адміністрація
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН