Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Арабатській Стрілці планується виконати реконструкцію електричних мереж

Через дощі з грозами та пориви вітру населені пункти Арабатської Стрілки лихоманило від перебоїв із електропостачанням. Погода показала, що електросистема потребує модернізації.

Керівництво Генічеської міської територіальної громади, спільно із представниками АТ «Херсонобленерго» розробили план заходів щодо забезпечення надійного та безперервного електропостачання споживачів по Арабатській Стрілці.

План передбачає комплекс заходів, спрямованих на поліпшення технічного стану електричних мереж з урахуванням підготовки їх до роботи в несприятливих погодних умовах та осінньо-зимових періодах, а також ряд заходів із модернізації і реконструкції мереж з упровадженням перспективного устаткування, автоматизованих систем управління виробництвом, систем релейного захисту та протиаварійної автоматики.

На даний час  електропостачання здійснюється від трьох підстанцій  35/10 кВ:  ПС «Генгірка», ПС «Щасливцеве», ПС «Стрілкове», що приєднані від ПС-35/10 кВ «Генічеська» по повітряній лінії 35 кВ «Генічеська – Генгірка – Щасливцеве – Стрілкове». Загальна довжина лінії до ПС «Стрілкове» складає 35,99 км.

Для забезпечення надійного та безперервного електропостачання споживачів населених пунктів Арабатської Стрілки, на протязі 2022-2023 років планується виконати реконструкцію існуючої повітряної лінії 35 кВ «Генічеська – Генгірка – Щасливцеве – Стрілкове» з переведенням у двоколове виконання  із збільшенням перетину проводів, що дозволить збільшити пропускну здатність кожного окремого кола повітряних ліній та забезпечить роботу існуючих споживачів, із врахуванням перспективного навантаження даного енерговузла. Дані роботи будуть виконані в осені 2021 року.

Для забезпечення можливості резервування споживачів по ПС-35/10 кВ «Генгірка» та «Стрілкове», пропонується реконструкція РП-10 кВ з організацією АВР 10 кВ (автоматичне включення резерву). Дані роботи будуть виконані на протязі 2021-2022 років.

Крім того, у 2021-2022 роках планується виконати реконструкцію 18 км. існуючих ліній 10 кВ, що суттєво покращить якість та забезпечить надійність і безперервність  електропостачання споживачів.

Загальні обсяги інвестицій у реконструкцію підстанцій, ліній 35, 10 кВ по Арабатській Стрілці на протязі 2021-2023 років складуть понад 150 млн. грн.

Генічеська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН