Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонській облдержадміністрації відкрилася виставка «Моя живописна Україна»

На виставці представлені роботи херсонських художників, серед яких і картини викладачок Херсонського державного університету, повідомляє Український Південь з посиланням на допис ректора цього вишу Олександра Співаковського:

– Пишаюся нашими колежанками, картини яких представлені на виставці «Моя живописна Україна». Це викладачки кафедри образотворчого мистецтва і дизайну ХДУ, члени Національної спілки художників України – Ольга Гуляєва, Ганна Кашуба та випускниця нашого університету Оксана Оснач.

Експозиція відкрилася вчора у стінах Херсонської обласної ради у рамках кураторського проєкту Херсонського обласного художнього музею ім. О.Шовкуненка «Мистецтво на зламі тисячоліть». Дякую декану факультету культури і мистецтв Миколі Левченку, що був присутній на відкритті та гідно представив наш освітній заклад. Це почесно і водночас знаково напередодні великого свята – 30-річчя від дня народження нашої держави проводити такі заходи. Символічно, що таланти цих художниць розвивалися з Україною разом.

Українці – талановита нація, яка іноді недооцінює свої заслуги. А нам, безсумнівно, є чим пишатися, і є про що мріяти.
Під час заходу голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко нагородив Почесною грамотою обласної ради за особистий внесок у розвиток культури Херсонщини, участь у виставці «Моя живописна Україна» в рамках кураторського проєкту «Мистецтво на зламі тисячоліть» та з нагоди 30-ї річниці Незалежності України наших мисткинь.

Побачити яскраві роботи херсонських майстринь можуть усі охочі. Позаду час, коли «коридори влади» були не доступні для людей. А сьогодні кожен пересічний херсонець може ознайомитися з виставкою.

Насолоджуйтеся мистецтвом! Завтра, 19 серпня, перед сесією Херсонської обласної ради неодмінно відвідаю виставку!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН