Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В’їзд з київського напрямку у Миколаїв обладнають системою відеофіксації порушень

Під’їзний шлях до міста Миколаєва з Київського напрямку невдовзі моніторитиме «розумна» WIM-система. На 221 кілометрі автодороги Н-24 Благовіщенське-Миколаїв (через м.Вознесенськ) завершився монтаж активного обладнання автоматичного габаритно-вагового комплексу зважування в русі. Про це повідомляє “Український Південь” з посиланням на пресслужбу Служби автомобільних доріг в Миколаївській області.

Наразі на майданчику влаштовано:
арочну конструкцію;
ящики системи управління;
оглядові камери та камери зчитування номерних знаків;
3D-лазерні сканери;
датчики моніторингу руху транспорту;
бар´єрне огородження;
дорожні знаки.
На об´єкті тривають пуско-налагоджувальні роботи, шляхом комутації та калібрування датчиків.
Довідково: Система зважування – в – русі (WiM) – ефективний інструмент прямого стягнення штрафів за перевищення габаритно-вагових норм, на сьогодні вона працює в тестовому режимі, а усі дані з доріг передаються до Укртрансбезпеки.
2 серпня Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю» № 1582-ІХ, ухвалений Верховною Радою 29 червня 2021 року.

Зокрема, закон запроваджує адміністративну відповідальність за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, що зафіксовані за допомогою засобів фото- й кінозйомки, відеозапису, серед іншого, в автоматичному режимі. А це, своєю чергою, допоможе зберегти від руйнування дороги, покращить безпеку дорожнього руху та сприятиме зменшенню кількості ДТП.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН