Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонській громаді планують розпочати проєкт підтримки жінок у бізнесі

Секретар міської ради Галина Лугова, директор департаменту економіки та інвестицій міської ради Ірина Ніколаєва зустрілися з представниками місії проєкту Міжнародної організації праці «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні»: старшим технічним радником проєкту Джемалом Ходжичем, національним керівником проєкту Тетяною Міненко, асистентом проєкту Катериною Гайдук, виконавчою директоркою ГО “Громадський центр “Нова генерація”, заступником голови Місцевого партнерства зайнятості у м. Херсон Оксаною Глєбушкіною, щоб проаналізувати співпрацю та визначити цілі для подальшої роботи.

Місцеве партнерство зайнятості в Херсоні було створене в рамках Проекту Міжнародної організації праці «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», та починаючи з 2019 року працює за наступними напрямками роботи:

1. Зменшення невідповідності між попитом і пропозицією на ринку праці у сфері туризму та готельно-ресторанного бізнесу;

2. Забезпечення підтримки самозайнятості та підприємництва;

3. Підтримка довготривалих безробітних та неактивного населення.

Як наслідок, у результаті співпраці за напрямом самозайнятості населення, народилося та вже профінансовано 18 бізнес-планів у сфері туризму, автори яких зареєструвались як підприємці, отримали технічну підтримку на реалізацію власної справи від Міжнародної організації праці в сумі 3 000 $.

«Проблема зайнятості населення в Херсонській громаді сьогодні є надзвичайно актуальною. Особливо на сучасному етапі, що характеризується постковідним спадом ділової активності, тому розвиток підприємництва, активізація бізнес середовища – це одна з основних задач, над якою активно працює Херсонська міська рада, але завдяки співпраці з «Міжнародною організацією праці» у Херсоні суттєво зменшився показник людей, які потребували роботи. Великі зміни відбулися саме у професії кухаря, адже люди мали змогу опанувати свою професію за новими стандартами і отримати гарну роботу», – зазначила Галина Лугова.

Ірина Ніколаєва також вважає, що синергія органів місцевого самоврядування з «Місцевим партнерством зайнятості» пришвидшує позитивні зміни в житті громади. «Наразі в міськраді завершується робота над інвестиційним паспортом Херсона. Серед найперспективніших напрямків для інвестування там визначено туризм, складниками якого є ресторанний та готельний бізнес. Для нас важливо провести ефективні та життєздатні зміни, щоб херсонці були забезпечені роботою, підприємства – кваліфікованими кадрами, галузі – інвестиціями» – повідомила вона.

Оксана Глєбушкіна повідомила, що розпочато ініціативу підтримки саме жіночого бізнесу, адже це забезпечить їх економічну самостійність, навчить їх правилам ведення бізнесу.

Старший технічний радник проєкту Джемал Ходжич запевнив, що така зустріч не остання і співпраця в напрямку розвитку ринку праці у Херсоні продовжиться.

Херсонська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН