Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Серед офіційно непрацевлаштованих працівників на Херсонщині виявлено неповнолітню особу

Літо – сезон, коли молодь йде працювати. Зазвичай на Херсонщині вони обирають здебільшого працю на курортних зонах, таких як —  с.Залізний Порт, м.Скадовськ, смт Лазурне чи м.Генічеськ.

Конституція України проголосила право кожного на працю і встановила умови для його реалізації. В Україні проблеми трудової діяльності неповнолітніх є одними з найактуальніших. Перехід економіки до ринкових умов господарювання та поява безробіття створили ситуацію, яка супроводжується численними порушеннями трудового права працівників, зокрема неповнолітніх.

Так, Головним управлінням Держпраці у Херсонській області у співпраці з відділом захисту інстересів суспільства і держави Головного управління Національної поліції у Херсонській області минулого тижня проведено спільний контрольний захід суб’єкта господарювання сфери організації харчування, який здійснює діяльність в м. Скадовськ.

За результатами перевірки виявлено 4 працівника, яких підприємець допустив до роботи без укладання трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника та повідомлення органів ДПС, серед яких встановлено 1 неповнолітню особу. Головним управлінням відкрито справу про накладення штрафу.

Нагадуємо всім роботодавцям, що відповідно до ст.24 Кодексу Законів про працю України додержання письмової форми є обов’язковим  при укладенні трудового договору з неповнолітнім. Окрім того, статтею 189 КЗпПУ передбачено, що на кожному підприємстві, в установі, організації має вестися спеціальний облік працівників, які не досягли вісімнадцяти років, із зазначенням дати їх народження. Статтею 192 КЗпПУ забороняється залучати працівників молодше вісімнадцяти років до нічних, надурочних робіт і робіт у вихідні дні.

ГУ Держпраці у Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН