Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фахівці проводять перевірку «Херсонобленерго»

Головним управлінням Держпраці у Херсонській області розпочато планову перевірку дотримання вимог законодавчих, нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки у АТ «Херсонобленерго»,  м. Херсон. вул. Пестеля, 5.

Акціонерне товариство «Херсонобленерго» – це складний комплекс енергетичного обладнання і електромереж, які обслуговуються великою командою спеціалістів. Основні та супутні види діяльності Товариства – це розподіл електричної енергії, експлуатація ліній електропередач та підстанцій, проектування, будівництво, розширення, реконструкція, технічне переозброєння і капітальний ремонт електричних мереж, здійснення нагляду за засобами обліку, технічним станом електроустановок та електричними мережами споживачів та споживанням електричної енергії, а також метрологічний міжвідомчий ремонт і повірка електричних засобів вимірювальної техніки.

Загальна площа регіону обслуговування – 28 500 км в Херсонській області. Електричні мережі Товариства складаються з 5-ти класів напруги довжиною повітряних ліній електропередачі по трасі/по колах — 25461/26463 км. Довжина кабельних ліній електропередачі 35-0,4 кВ 1149,21 км. Кількість знижувальних підстанцій 35-154 кВ: з них: ПС-154 кВ – 19 шт., ПС-35 кВ — 199 шт. Кількість силових трансформаторів, встановлених на знижувальних підстанціях 0,4-154 кВ — 5200 шт.

У 2020 році в АТ «Херсонобленерго» відбулось 4 нещасні випадки на виробництві, внаслідок яких було травмовано 5 працівників, у тому числі 1 – смертельно (у 2019 році випадків виробничого травматизму не було). Зважаючи на таке зростання травматизму, підприємство було включене до плану перевірок Головного управління на 2021 рік.

За період перевірки посадовими особами Головного управління буде перевірено додержання акціонерним товариством норм та правил з охорони праці та промислової безпеки на виробництві, наявність дозволів та декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці, організацію безпечного проведення робіт, зокрема робіт  підвищеної небезпеки, тощо.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН