Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонському водоканалі розповіли, на що треба звертати увагу при купівлі житла

Перед укладенням угоди купівлі-продажу квартири або будинку необхідно обов’язково перевірити, чи  дійсно продавець є власником квартири, переконатися, що в квартирі ніхто не прописаний, дізнатися про наявність обмежень чи заборон, накладених на квартиру, а також перевірити відсутність заборгованості за комунальні послуги.

Все частіше до абонентського відділу МКП «ВУВКГ м.Херсона» звертаються за допомогою громадяни, які придбали житло або ж отримали його у спадок разом із боргами за комунальні послуги.

 Через необізнаність населення недобросовісні рієлтори продають квартири та будинки з існуючим боргом, не вирішивши питання щодо його оплати.

 Користуйтесь послугами лише перевірених та надійних ріелторів та нотаріусів.

 На що потрібно додатково звернути увагу  при купівлі житла:

      – Довідка про відсутність заборгованості за комунальні послуги.

 При посвідченні угоди купівлі-продажу квартири/будинку  обов’язково запитайте у продавця  довідку про відсутність заборгованості, і хоча наявність даної довідки не обов’язкова, проте вона все ж необхідна покупцеві для гарантії власної безпеки .

 Оскільки єдиної довідки про відсутність заборгованості немає, покупцеві необхідно самостійно перевірити відсутність заборгованості безпосереднього звернувшись до виконавця комунальної послуги.

 – Кількість особових рахунків квартири.

 Якщо в квартирі є декілька власників, або господар житла здавав кімнати в оренду, то в одному помешканні може бути кілька особових рахунків. Для перевірки їх кількості та заборгованості по кожному рахунку необхідно звернутись до виконавця комунальної послуги.

 Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН