Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Через спеку на Вознесенщині зберігається високий ризик виникнення пожеж

Як запобігти масовим пожежам у лісах, на відкритих ділянках, хлібних масивах, сільгоспугіддях району обговорили голова райдержадміністрації Сергій Шурабура, начальник Вознесенського районного управління поліції ГУНП в Миколаївській області Олександр Пак та начальник 4-го державного пожежо-рятувального загону ГУ ДСНС України у Миколаївській області Володимир Гуцалов.

«Це вкрай важливе питання, особливо на даний час. Адже наразі – пік спекотного періоду, а отже ризик виникнення пожеж надто високий. Тому ми повинні докласти максимум зусиль, аби не допустити масових загорань та запобігти надзвичайним ситуаціям», – Сергій Шурабура. 

За словами Володимира Гуцалова, нині в районі активно працюють над впровадженням низки заходів із запобігання пожеж.

Зокрема, працівники ДСНС  цілодобово моніторять місця з високим ризиком виникнення пожеж. На постійному чергуванні перебувають  рятувальники та задіюються всі одиниці техніки. Також створено додатковий запас пального.

Крім того, значна увага приділяється проведенню профілактичної та роз’яснювальної роботи серед населення щодо дотримання правил поведінки та вимог пожежної безпеки під час перебування та відпочинку лісових масивах, поводження на сільгоспугіддях.

Зі свого боку Олександр Пак, зауважив, що співробітники поліції, сприяючи рятівникам проводять роз’яснювальну роботу з населенням, нагадуючи про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в пожежонебезпечний період і закликають громадян бути пильними і не наражати на небезпеку себе та своїх близьких, берегти від вогню житла і лісові масиви.

У місцях відпочинку проходять поліцейські патрулювання аби не допустити загоряння лісових масивів у пожежонебезпечний період.

Вознесенська РДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН