Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Обслуговування українською: чи дотримуються закону про мову в закладах торгівлі Миколаєва

Миколаївських підприємців перевіряють на дотримання вимог закону про мову.

Перевірки проводять фахівці адміністрацій районів. Посадовці фіксують порушення та роз’яснюють громадянам, яка відповідальність чекає на тих, хто нехтує законом.

Упродовж минулого тижня в Центральному районі міста комплексно обстежили 21 об’єкт торгівлі та сфери послуг. Виявили численні порушення та надали попередження власникам 9 закладів.

У Корабельному районі за тиждень перевірили 57 об’єктів. Виявили 10 порушень, виписали 6 попереджень.

За той же період фахівці адміністрації Інгульського району обстежили 38 закладів торгівлі та сфери послуг. Інспектували район ринку “Колос”. За результатами надали 12 попереджень.

У Заводському районі перевірили 18 об’єктів. Під час рейду надали одне попередження та провели інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Зауважимо, отримавши попередження, власники мають змінити вивіски, рекламні оголошення та назви закладів, які написані не державною мовою.

За повторне порушення – чималенький штраф.

Згідно з Законом, зовнішня реклама, оголошення, вказівники, вивіски та інша публічно розміщена текстова, візуальна і звукова інформація, що використовується для інформування про товари, роботи, послуги мають подаватися державною мовою. Мовою обслуговування споживачів в Україні є державна мова.

За інформацією міської ради

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН