Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Херсоні вперше прийняли фестиваль “З країни в країну”

7 серпня до Херсона уперше за свою історію завітав фестиваль “З країни в Україну”.

«З країни в Україну» – це 8 років організації масштабних культурно-просвітницьких подій, 84 фестивалі, 54 міста, десятки тисяч учасників та понад 20 напрямів невпинної роботи з ключовою ідеєю – формування нової української ідентичності та якісних позитивних змін в Україні.

У Херсоні захід був організований місцевою молодіжною командою “Море мрій” за підтримки управління молоді та спорту та управління культури Херсонської міської ради.

Херсонцям продемонстрували фотовиставку індустріальних пейзажів, музей науки та великий концерт. А локальна команда “Море мрій” запропонувала відвідувачам масу локацій: це і бібліотечне містечко. і виставка робототехніки, і майстер-класи з сальси та загадуванню бажань, розпису, малюванню, квест “Місту потрібні Супергерої”, презентація-дискусія “Кінорух у Херсоні”, пікнік ідей тощо.

Також усі бажаючі могли пограти у хоккей прямо на асфальті!

Унікальність заходу у Херсоні була ще й в тому, що в такому форматі вперше в Україні був забезпечений повний супровід дійства жестовою мовою спеціально для відвідувачів з порушенням слуху.

Про основну мету фестивалю “З країни в Україну” розповів голова правління Фундації соціальних інновацій “З країни в Україну” Денис Блощинський.

– Отже ціль фестивалю “З країни в Україну” примножити країну, Україну, на території нашої держави в 2021 році, на півдні і на сході України.

За словами начальниці управління культури Херсонської міської ради Світлани Думінської, вони відкриті до ідей, з якими до них звертається молодь міста. І готові надавати таким ініціативам усіляку підтримку.

На фестивалі реалізували проєкт “Натхнення Сходу”. Для кожного з 11 міст, де проходить фестиваль, обрали артиста – амбасадора. Амбасадоркою Херсона стала співачка Христина Соловій.

“По-перше, для мене такі концерти, фестивалі – це дуже важливий, об’єднавчий фактор українців. Прозвучало, що роз’їхалось багато на моря, в Одесу, що люди виїжджають з Херсона, що люди не хочуть розмовляти українською мовою. Так от я привезла вам українську мову, українські пісні, які зазвичай на моїх концертах співають всі. Все, що ми робимо разом, дуже міцну має силу”, – говорить співачка.

Увечері на херсонців чекав концерт. Свою творчість презентували гурти MAZEPA та NESPROSTA. Хедлайнеркою концерту  стала популярна українська авторка та виконавиця пісень — Христина Соловій, яка презентувала кліп , який знімався у нашому місті.

Наступний фестиваль “З країни в Україну” відбудеться у Маріуполі 14-15 серпня.

Сайт міської ради

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН