Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одеський телеканал влаштував екскурсію для дітей із польської спільноти

На екскурсію до Одеської філії Суспільного завітали діти та молодь із літньої кіношколи при Одеському імені А. Міцкевича відділенні Спілки Поляків в Україні.

Команда UA: ОДЕСА ознайомила відвідувачів із діяльністю та цінностями Суспільного й розповіла про важливість суспільного мовника в розбудові незалежності держави.

Діти побачили, яке на вигляд телебачення по той бік екрану, як готують програми до ефіру і що над створенням якісного контенту працюють не лише ведучі, а й ціла команда операторів, звукорежисерів, монтажерів, гримерів. Працівниці телеканалу розповіли про всі тонкощі і нестандартні ситуації, які виникають при створенні та у прямому ефірі програм.

Також діти відвідали радіостудію Українського радіо Одеса, яку команда філії облаштувала для трансляції наживо програми «Радіодень» не лише на радіохвилях, а й у телеефірі.  

Особливу увагу фахівчиня редакції мовами національних меншин Ольга Мудрова приділила програмам власного виробництва філії. Зокрема, вона розповіла про проєкти Суспільного Одещини для національних спільнот регіону, які виходять трьома мовами: «Ана тарафи» – гагаузькою, «Каса марє» – молдовською та «Голос болгар» – болгарською. А також про проєкт «Колоритна погода», в якому представники національних спільнот ведуть прогноз погоди, і в кожному випуску розказують ще й про свої традиції, звичаї та страви.

«Сьогодні діти та молодь мали можливість відвідати чудову екскурсію на телестудії. Цікаві знайомства, розповіді про процес зйомок передач і проведення радіоефірів, погляд зсередини на процес народження не залишили нікого байдужими. Хочемо подякувати за чудову екскурсію та можливість долучитися до вашої праці!», — сказала керівниця студії артистичної «Краков’ячек» при Одеському ім. А. Міцкевича відділенні Спілки Поляків в Україні Юлія Стрельцова.

«Шалено сподобалося перебувати там, зазирнути “за лаштунки”, так би мовити. Дуже незвичний та крутий досвід. Отримала багато цікавої інформації та величезну кількість нереальних вражень», — каже 14-річна Вікторія.

«Ми дуже раді таким візитам! Готові ділитися всіма секретами нашої роботи з юними глядачами. Особливо приємно зустрічати наших партнерів – товариство поляків! Маємо надію, що далі буде більше», — зазначає продюсерка Одеської філії Суспільного Олена Кваша. 

UA: ОДЕСА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН