Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Тренуй українську – допоможи ЗСУ”. В Одесі відкрили розмовний клуб української мови

В Одесі відкрили розмовний клуб української мови. Заняття проводять для всіх, хто бажає розмовляти українською. Будь-хто може долучитися до клубу, незалежно від рівня володіння мовою. Зустрічі благодійні: усі зібрані кошти передають на потреби військових, повідомляється на Суспільному.

Український розмовний клуб відкрила одеситка Тетяна Хамрай. Від початку війни дівчина вирішила розмовляти лише українською і шукала в Одесі подібне середовище. Не знайшовши відповідного простору, вона заснувала власний клуб.

“Щодо української мови, я сама перейшла на неї десь місяць тому і почала шукати щось таке, що мене теж підтримує, надихне і нічого в Одесі не знайшла. Тому й вирішила заснувати клуб для тих, хто, по-перше, тільки переходить на українську мову і шукає підтримки, шукає людей, які надихнуть. Також клуб для тих, хто давно перейшов на українську мову”, – рвона.

Під час заняття всі учасники діляться на пари та виконують різні вправи. Головна умова – розмовляти виключно українською, навіть якщо з помилками.

“Перехід на українську мову є для мене трошки складним саме не через словниковий запас, а через якісь такі моменти психологічні. Також помітила, що трошки не вистачає словникового запасу, забуваю деякі слова і це дає гарну практику”, – розповіла учасниця Альона.

“Я народилася в Одесі й все життя розмовляла російською. Це для мене, не те щоб рідна, але це достатньо комфортна для мене мова, втім хочеться, після того, як все закінчиться, повернутися на роботу і розмовляти на касі у своєму ресторані солов’їною мовою, українською”, – ділиться Олена, яка прийшла на заняття.

“Ну це дуже легко, я не хочу розмовляти мовою окупанта. З першого дня війни я слухаю тільки українські пісні та українську музику”, – говорить учасник розмовного клубу Натік.

Такі розмовні зустрічі відбуваються щосереди о 18:00 за адресою: Олександрівський проспект, 16 та щосуботи о 14:00 за адресою: вул. Героїв Крут, 15. Деталі можна знайти на каналі “Розмовний клуб в Одесі” у Telegram.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН