Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Через коронавірусну хворобу помер Український державний діяч Євген Марчук

Помер український державний діяч, генерал армії України Євген Марчук.

Про це повідомила його дружина Лариса Івшина.

Чорний день….помер ЄК …зупинилося серце“, – написала вона у фейсбук.

Відійшов у кращий світ Євген Кирилович Марчук. Несподівано і так боляче. Людина-велетень, громадянин, патріот, інтелігент!” – повідомив екснардеп Володимир Стретович.

Пресслужба СБУ так пояснила причину смерті: “Коронавірусна хвороба загострила захворювання, на які він страждав, та спровокувала гостру серцево легеневу недостатність.Роль Євгена Марчука у державотворенні України важко переоцінити. З ним пов’язане та асоціюється становлення СБУ як органу, який захищає національну безпеку України. Він очолював уряд, був генералом армії та представляв Україну у тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях

Євген Марченко став першим очільним Служби Безпеки України після проголошення незалежності. Протягом всього життя займав різні політичні посади: від віцепрем’єра України до міністра Оборони України.

Очолював “Партію Свободи” та був двічі народним депутатом,

У грудні 2014 року ексглава СБУ, ексміністр оборони Євген Марчук став координатором співробітництва України з НАТО та ЄС в сфері безпеки.

У травні 2015 року Марчук очолив підгрупу з питань безпеки у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі. 

Джерело – сайт LB.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН