Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На водоймах Запорізької області розпочинається заборона на вилов раків

З 10 серпня на внутрішніх водоймах Запорізької області розпочинається заборона на вилов раків у період їх другої линьки

Відповідно до Наказу Управління Державного агентства рибного господарства у Запорізькій області від 28.07.2021 року № 118 «Про встановлення заборони на лов річкових раків на період другої линьки» у період з 10 серпня по 20 вересня 2021 року у внутрішніх рибогосподарських водних об’єктах Запорізької області забороняється вилов раків.

Основна мета заборони – захистити членистоногих у період другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі.

Лов членистоногих під час заборони є порушенням природоохоронного законодавства відповідно до ст. 85 КУпАП. За кожен незаконно добутий екземпляр рака порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн та штраф.

Після закінчення заборони одній особі за добу можна впіймати 30 екз. раків на водоймах загального користування та 50 екз. – на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Забороняється вилов цих річкових мешканців у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

Також в Правилах любительського і спортивного рибальства прописано мінімальний розмір рака, який дозволено до лову рибалкам – 10 см.

Запорізький рибоохоронний патруль

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН