Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запоріжжя планує збільшити кількість трамваїв та закупити електробуси

У Запоріжжі продовжується реалізація програми Володимира Буряка «Запорізький трамвай». Сьогодні на лінію для випробувань вийшов черговий європейський трамвай, вже 7-й цього року. Також завершено середній ремонт ще одного трамвайного вагона. Виконання програми «Запорізький трамвай» проконтролював міський голова Володимир Буряк.

14 трамваїв запорізького виробництва. 25 європейських трамваїв. Виконання капітального ремонту існуючих трамваїв. Все це результат реалізації програми Володимира Буряка «Запорізький трамвай». Її головна мета – повністю оновити рухомий склад запорізьких трамваїв. Вже сьогодні можна сказати, що програму практично виконано, однак запоріжці не планують зупинятися на досягнутому.

Загалом у 2017-2020 роках у рамках вказаної програми на базі «Запоріжелектротрансу» зібрали 14 запорізьких трамваїв. Цього року планують виготовити ще 3. Також у попередні роки було придбано 13 європейських трамваїв. Ще 12 надійшли цього року та поступово виходять на лінію. Так сьогодні розпочалися випробування 7 такого трамвайного вагона. Продовжується і ремонт рухомого складу силами робітників підприємства. Зокрема завершено середній ремонт трамвая, який сьогодні також розпочав випробування.

– За 4 роки нам вдалося практично повністю оновити рухомий склад трамваїв. З урахуванням 12 європейських трамваїв, які надійшли цього року, ремонту наявних трамваїв, а також збирання у 2021 році ще 3 трамвайних вагонів, ми вже цього року завершимо оновлення рухомого складу. Однак плануємо у подальшому на цьому не зупинятися. Сьогодні обговорили з керівництвом «Запоріжелектротрансу», що нам не завадить ще приблизно 10 додаткових вагонів, щоб безперебійно забезпечувати існуючі маршрути, – сказав Володимир Буряк.

Зазначимо, збільшення кількості трамваїв дозволить забезпечити більш ефективну роботу «Запоріжелектротрансу». До того ж додаткові трамваї будуть потрібні для трамвайного маршруту №12. Місто планує відновити його повноцінну роботу. Зараз продовжується реалізація відповідного проєкту. Також у планах «Запоріжелектротрансу» продовження ремонту трамваїв, які вичерпали строк експлуатації, але готові після капітального або середнього ремонту знову вийти на лінію та перевозити пасажирів. Зокрема середній ремонт вагону, який сьогодні вийшов для випробувань, обійшовся приблизно у 800 тисяч гривень.

– Програма «Запорізький трамвай» продовжується. Це збирання трамвайних вагонів, придбання європейських трамваїв та ремонт існуючого рухомого складу. Продовжимо розвивати електротранспорт у Запоріжжі, і це стосується не лише трамваїв. Плануємо придбання електробусів, а також додаткових тролейбусів з автономним ходом. Впевнений, що вони потрібні місту, у тому числі й для створення нових маршрутів, – заявив Володимир Буряк.

Міський голова також нагадав, що на завтрашній сесії планується розглянути рішення про відновлення пільгового проїзду для пенсіонерів. Якщо депутати підтримають пропозицію міського голови, то вже з 27 травня пенсіонери знову зможуть безкоштовно користуватися громадським транспортом.

Запорізька міськрада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН