Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На території Каланчацького району було виявлено 31 нелегального працівника

Робота у сільськогосподарській сфері починається на початку року та закінчується у жовтні- листопаді в залежності від виду вирощуваних культур, тому на контролі Головного управління Держпраці у Херсонській області постійно перебувають суб’єкти господарювання зазначеної сфери, оскільки ризик використання працівників без  належного оформлення трудових відносин доволі високий.

Так, на території Каланчацького району Херсонської області  в період з 30 липня по 03 серпня було виявлено 31 найманого працівника, які здійснювали збір та фасування картоплі. Два підприємця-бізнесмени не укладали трудові договори із зазначеними робітниками та не повідомляли територіальні органи ДПС про прийняття працівників на роботу. Окрім того, самі роботодавці не зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності, тобто, не є фізичними особами-підприємцями або юридичними особами.

Актом інспекційного відвідування інспектором праці зафіксовано порушення ч.4 ст.24 Кодексу Законів про працю України та Постанови КМУ №413 від 17.06.2015 року та внесено «горе» — підприємцям припис про усунення виявлених порушень.

ГУ Держпраці у Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН