Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині жінка відзначила 100-річчя

30 липня  сторічний ювілей відсвяткувала жителька Таврійська  МЕЗЕНЦЕВА Марія  Григорівна, – передає “Український Південь” з посиланням на сайт міської ради.

До неї завітали  секретар Таврійської міської ради  ради Андрій ХАХАЛЄВ, керуюча справами виконкому Наталя ЛЕВЧЕНКО,  голова Ради ветеранів Надія ЧАБАН, директор Музею історії міста Наталя МАЛИНОВА.

  Андрій ХАХАЛЄВ передав   Марії Григорівні   вітальну адресу та грошову премію  від міського голови Таврійська Миколи РІЗАКА  та відзначив: «Така ювілейна дата – це знакова подія не тільки для родини Марії Григорівни, але для всієї Таврійської громади. Тільки обрані долею  люди зберігають у пам’яті  подій цілої епохи та можуть поділитись цими  спогадами з нами».  Неймовірна стійкість та любов до життя допомогли цій чудовій жінці витримати  голодомори, вижити у  нацистському  концтаборі.

У часи воєнного лихоліття вона зустріла  коханого чоловіка  Михайла Тихоновича, з яким вони прожили у любові і злагоді 67 років. До Таврійська родина МЕЗЕНЦЕВИХ переїхала у далекому 1953 році, коли  розпочалось велике будівництво Каховської ГЕС та Північно-Кримського каналу. Історію їх життя у документах і світлинах зберігають у Музеї історії міста як приклад нескореності та гідності, працьовитості та порядності.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН