Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

20 представників громад Херсонщини зібрались на XVI Українському муніципальному форумі

27-29 липня 2021 року в Одесі проходить XVI Український муніципальний форум. Форум щороку стає майданчиком для дискусій і вироблення спільної позиції органів державної влади та Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, децентралізації, відкритого врядування, підтримки економічного розвитку громад, енергозбереження та реформування ЖКГ тощо.

Учасниками XVI Форуму стають голови громад, депутати місцевих рад, представники центральних органів державної влади, парламентарі. Серед закордонних гостей АМУ – генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Андреас Кіфер, спеціальний уповноважений уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Ґеорґ Мільбрадт, а також представники партнерських асоціацій місцевого самоврядування з інших країн, міжнародні експерти.

У заході беруть участь секретар Херсонської міської ради Галина Лугова та делегація з 20 представників громад Херсонщини.:

«Перший день Форуму присвячений місцевій демократії та ознайомить учасників з новим підходами до врядування, які можуть бути впроваджені у повсякденну практику для формування сталих місцевих політик. Зараз планується обговорення актуальних питань, які пов’язані з відкритим врядуванням та інноваціями демократичного розвитку для вдосконалення участі громадян, сприянні та захисту прав людини на місцевому рівні, а також розширеному представництву та підтримці жінок у політиці», – повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук Галина Лугова.

Програма Форуму передбачає три тематичні дні:

27 липня – День місцевої демократії та відкритого врядування. Проводиться у рамках проєкту Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи «Посилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні».

28 липня – День енергоефективності. Проводиться за підтримки проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні, що впроваджується «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за дорученням уряду Німеччини.

29 липня  – День Діалогу: Сталий місцевий соціально-економічний розвиток. Проводиться у рамках проєкту «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та співпрацю», який впроваджується Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України».

Організатори XVI Українського муніципального форуму – Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи, Асоціація міст України, міжнародні партнери.

Джерело – Херсонська міська рада.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН