Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

19-річний переселенець з Херсона викладає математику в Одесі, щоб заробити на життя та готується до Чемпіонату світу

Переселенець з Херсона Назарій Данилюк у 19 років працює в Одесі репетитором з математики, щоб заробити собі на життя. Паралельно з цим він готується до Чемпіонату зі спортивного орієнтування. Виїхати з окупованого міста хлопця вмовили батьки. 

Спочатку Назарій Данилюк жив окремо у Львові. Аби батькам було легше, він обмірковував варіанти роботи, щоб самостійно себе забезпечувати. Стати репетитором з математики йому підказала сестра, яка сама ним працює. Ученицею Назарія стала Ганна Очередна. Вона розповіла, що після занять стала краще розуміти предмет.

“Не люблю таких вчителів-зануд, які дають тільки завдання і все. З Назарієм якось так все легко, та і можна на п’ять хвилин відірватись, поговорити на спільні теми чи просто відверто. Результати, до речі, дуже покращились, він мене зацікавив у предметі й дав якийсь поштовх, мотивацію. Я стала дійсно навчатись і стала однією з кращих у класі з математики”, — зазначила учениця Назарія Ганна Очередна.

Назарій Данилюк — член збірної України зі спортивного орієнтування. Влітку хлопець брав участь у змаганнях у Португалії. З Херсона він виїхав у квітні, оскільки йому треба було потрапити на Чемпіонат світу.

Як стверджує хлопець, хоч він навчається на моряка, йому подобається займатись репетиторством з математики. Наразі він також планує готуватись до нового чемпіонату, який відбудеться в Румунії.

19-річний переселенець з Херсона викладає математику в Одесі, щоб заробити на життя

“Батьки залишились у Херсоні, оскільки у нашої бабусі перелом шийки стегна. За нею необхідно доглядати, тим паче у нас приватний будинок, тому все кинути та виїхати надто складно”, — розповів хлопець.

Він згадує, що останні дні перед звільненням Херсона чекав, що йому зателефонує мати. Хлопець намагався не думати про це, бо з’являлись сльози та погані спогади.

“Коли цей момент настав, я дивився відео із центра міста, де люди зустрічали наших військових, і мої батьки зуміли вийти, додзвонитись. І я їх попросив поїхати до центра, аби ми могли поговорити. Вони були щасливі, я був щасливий. У це було складно повірити, але це сталося”, — пригадує хлопець.

19-річний переселенець з Херсона викладає математику в Одесі, щоб заробити на життя
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН