Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Всі територіальні громади мають рівні права й самостійно приймають управлінські рішення», – Олександр Самойленко

Про це розповів голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Кіпр в Україні паном Луїсом Телемаху, який сьогодні перебуває на Херсонщині з робочим візитом.

У ході спілкування пан Луїс поцікавився ходом реформи децентралізації в Херсонській області.

На що Олександр Самойленко зауважив: «Відповідно до реформи децентралізації на Херсонщині утворено 49 територіальних громад, які об’єднані в 5 районів. Це десь більше 240 населених пунктів. Всі вони всі мають рівні права. Земля, що належала державі передана у власність громад. Сьогодні вони розвивають медичну сферу, освітню галузь, сферу соціального захисту тощо. Фактично управління обласної влади над місцевими органами нівельовано. Наразі – це рівень рекомендацій  та  контролю за законністю прийнятих рішень. На самі рішення ми не впливаємо».

Так, сторони обговорили розвиток подальшої співпраці, зокрема акцентували увагу на розвитку туризму.

«Херсонщину та Кіпр об’єднує багато сонця та водних ресурсів. В нас є 2 моря, що також дає можливість розвивати туристичну галузь», – підкреслив очільник обласної ради.

Пан Посол наголосив, що Херсонщині має великий потенціал для розвитку, а також вже має досвід реалізації багатьох успішних бізнес-проєктів.

Крім того, він відзначив, що Кіпр підтримує суверенітет та територіальну цілісність України, а також такий інструмент як «Кримська платформа».

Разом з тим пан Луїс акцентував увагу на високому рівні підготовки українських моряків та відзначив роботу Херсонської державної морської академії.

Насамкінець очільник обласної ради підкреслив, що увесь депутатський корпус зацікавлений у європейському шляху розвитку області та обов’язково долучатиметься до впровадження спільних проєктів.

Джерело – Херсонська обласна рада.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН