Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Комунальна комісія розглянула ряд актуальних питань

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань управління об’єктами комунальної власності.

Всього депутатами опрацьовано 30 питань порядку денного.

Так, у ході засідання комісія розглянула питання створення комунального закладу Херсонської обласної ради «Степанівський психоневрологічний будинок-інтернат (для чоловіків).

Голова постійної комісії Юрій Ковальов прокоментував: «Комісія зіштовхнулася з потребою, яка надійшла з Центру соціальної реабілітації у зв’язку зі скороченням та оптимізацією профільних закладів з надання психоневрологічної допомоги. Багато людей, у яких є захворювання не мають можливості лікуватися й проживати у відповідних закладах. Тому цей проєкт рішення стосовно створення зазначеного закладу буде виноситись на розгляд депутатів обласної ради».

Також депутати розглянули звернення Херсонського обласного кардіологічного центру стосовно виділення коштів на придбання кардіостимуляторів.

«Наразі в державі існує програма, яка передбачає фінансування цих заходів. Проте кошти надходять лише наприкінці року. Тому, аби не допустити затримки в наданні допомоги та зберегти життя наших громадян прийнято рішення щодо виділення понад 600 тис грн на придбання кардіостимуляторів за рахунок обласного бюджету з метою їх подальшого безкоштовного встановлення», – підкреслив Юрій Ковальов.

Разом з тим, комісія опрацювала ряд актуальних для комунальних підприємств питань, зокрема про подальше використання приміщення аптеки № 157 у м.Херсон, шосе В’ячеслава Чорновола, про надання згоди на виконання робіт з капітального будівництва ремонту даху КНП «Херсонський обласний будинок дитини» Херсонської обласної ради, про погодження змінених фінансових планів комунальних некомерційних підприємств Херсонської обласної ради на 2021 рік та ін.

Джерело – Херсонська обласна рада.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН