Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Станіславські скелі щодня відвідують туристи з інших міст

С. Станіслав (Білозерський район Херсонської області) відоме тим, що тут розташований Дніпровський лиман — відкритий прісноводний олігогалинний лиман. Він простягається через Херсонську та Миколаївську області. Тут відкриваються чарівні краєвиди.

Станіславські скелі – для геологів це оголення гірських порід четвертинної системи. Для екологів – ділянка площею 660 га, яка входить до ландшафтного парку «Станіславський». Місцеві називають просто скелі, а в туристичних путівниках це Херсонські (Станіславські) кручі і навіть Херсонський Гранд-Каньйон.

З огляду на переважно степовий ландшафт Причорномор’я місце справді красиве і цікаве: рідкісне поєднання гір і моря. А ще стратегічне – високе, з панорамним видом на Дніпровсько-Бузький лиман, у гарну погоду можна побачити Кінбурнську косу. Перші згадки про Станіславські кручі можна знайти в роботах давньогрецьких істориків Геродота й Птолемея. Легенди розповідають, що на Станіславському мисі колись був храм давньогрецької богині родючості, хліборобства і шлюбу Деметри.

Однак, на жаль, історики й археологи не знайшли підтвердження його існування. Старожили кажуть, що всі бажання, які загадали в Станіславських горах до світанку, обов’язково здійснюються.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН