Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Скадовському районі поліпшують умови для лікування пацієнтів (відео)

У системі охорони здоров’я Скадовського району створюються всі необхідні умови для комфорту пацієнтів. Так структурним підрозділом Скадовської лікарні є Приймальне відділення, реконструкція і оснащення якого, було виконана в рамках програми Президента України”Велике будівництво”- це новий рівень надання допомоги пацієнтам. Особливо це важливо було і вчасно у осінню хвилю пандемії, коли і не вистачалоі кисню,і кадрів, бо хворих було багато.

Голова Скадовської райдержадміністрації Михайло Павліш прокоментував журналістам видання “Український Південь”:

“Те, що нам дозволило на належному рівні утримуватися з лікуванням і протистояти хворобі, є те, що за ініціативи президента було встановлено кисневі станції в Голій Пристані та в Скадовську. У нашому районі також було встановлено кріоциліндр, що дозволяє уникнути кризових явищ забезпечення киснем. А побудовано нове приймальне відділення- надсучасне, в ньому – найсучасніша техніка. Є комп’ютерний томограф, він налаштований і вже проходить прийом пацієнтів у повному обсязі.”

Це відділення забезпечене всім необхідним для цілодобового надання екстреної допомоги хворим різного профілю захворювань та здійснення прийому хворих на стаціонарне лікування, яку здійснюють профільні лікарі та середні медичні працівники. Основні завдання приймального відділення – це цілодобовий прийом пацієнтів, які потребують стаціонарної допомоги, при необхідності, надання невідкладної медичної допомоги. Важливо, що в такому приймальному відділення є можливість відразу провести діагностику.

” В нашому відділенні відкрито кабінет функціонального дослідження КТ, куди можуть звертатися хворі і з електронними направленнями. При наявності електронного направлення буде проведено безкоштовне обстеження з видачею результатів даного обстеження,”- зазначила в.о. начальника медичної служби Скадовської центральної міської лікарні, Наталя Яшкіна.

Суттєвою зміною для лікарні було отримання нового обладнання. Нове обладнання не тільки здатне більш якісно забезпечувати медичні послуги, а значно полегшує роботу лікарів. В медичних закладах підтримують належний температурний режим , ввімкнено опалення Михайло Павліш зазначає:

“Наразі всі оздоровчі заклади району в повній мірі забезпечені централізованим або автономним теплопостачанням”. В умовах пандемії одним із найважливіших завдань залишається – забезпечити всіх хворих киснем.

” Дві лікарні, які приймають хворих на ковід в повній мірі забезпечені киснем: як за рахунок кисневої станції так і за рахунок балонів, які постійно заправляються та підвозяться до лікарні. Такої кризової ситуації, яка була 2-3 дні, наразі не помічається. Наразі відпрацьовані механізми, які дозволять уникнути цього в майбутньому,- додав Михайло Павліш.

Створення таких сучасних приймальних відділень та оснащення лікарень новим обладнанням – це важливий крок у боротьбі із пандемією.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН