Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Для нас питання дорожньої інфраструктури є пріоритетним», – Юрій Соболевський

Про це зазначив перший заступник голови обласної ради – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський під час зустрічі з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку стосовно реалізації проєктів розвитку дорожньої інфраструктури на Херсонщині.

Херсонська область – один з пілотних регіонів нового проєкту ЄБРР з фінансування ремонту та будівництва місцевих доріг.

«Ми розвиваємо медичну галузь, доукомплектовуємо заклади охорони здоров’я. Але перш за все, щоб вчасно доїхати до цих лікарень необхідні  якісні дороги. Крім того, ми спільно з облдержадміністрацією формуємо мережу освітніх закладів. У зв’язку із малокомплектністю деяких шкіл, їх доведеться закрити. Це означає, що дітей буде необхідно підвозити до закладів освіти», – підкреслив пан Юрій.

Також він додав, що максимальне залучення інвестицій у дорожню інфраструктуру – пріоритет обласної ради.

«Впевнений, що депутатський корпус підтримає реалізацію проєктів щодо розвитку дорожньої інфраструктури в нашій області. Адже ми маємо у найкоротший термін дати жителям результат. Обласна рада готова до співпраці!».

Так, заплановано за участю обласних депутатів й представників облдержадміністрації створити робочу групу, яка визначить пріоритетні варіанти доріг місцевого значення для ремонту їх за кредитні кошти ЄБРР.

Голова облдержадміністрації Сергій Козир зазначив: «Ми як обласна влада розуміємо, що жителі громад мають швидко та комфортно доїжджати до шкіл, лікарень або інших населених пунктів. Крім того, якісна дорожня інфраструктура важлива для Херсонщини як туристичного регіону».

Джерело – Херсонська обласна рада.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН