Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За результатами перевірки було виявлено офіційно неоформлених працівників у Миколаївській області

За  даними  Паспорту незадекларованої праці Миколаївської області діяльність у сфері торгівлі належить до ризикових сфер господарювання,  в яких порушується порядок належного  оформлення трудових відносин. Перевірка підприємця, що провадить торговельну  діяльність у Малій Коренисі та біля баз відпочинку у Рибаківці, стала черговим доказом цього.

Під час заходу контролю інспекторами праці Управління Держпраці у Миколаївській області  встановлено, що підприємницька діяльність в рамках суб’єкта господарювання здійснюється на декількох торгових об’єктах, на яких працювали фізичні особи за трудовим, цивільно-правовими договорами  та без будь-якого оформлення. Всі вони виконували однакові трудові функції, що притаманні  професії продавець.  Зазначені факти свідчать про обізнаність роботодавця з вимогами законодавства про працю та їх свідомим порушенням. 

Інспектором праці складено акт та внесено суб’єкту господарювання припис щодо належного оформлення трудових відносин з працівниками. Одразу були оформлені трудові відносини з 3 особами, що раніше працювали на підставі цивільно-правових  угод.

Попри факт працевлаштування осіб, уповноваженою особою Управління Держпраці у Миколаївській області буде розглядатися  питання щодо застосування  до підприємця  фінансових санкцій.

За результатами роботи Управління працевлаштовані працівники матимуть всі соціальні та трудові гарантії.

#НезадекларованаПрацяМиколаїщини 

Прес-служба Управління Держпраці у Миколаївській області.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН