Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині відбувся міжрегіональний круглий стіл

Відбувся міжрегіональний круглий стіл «Конституція Пилипа Орлика: 1710 – 2021 рр.», присвячений 25-річчю прийняття Конституції України. Про це повідомляє “Український Південь” з посиланням на допис Ігоря Йосипенка.

Організатори зустрічі – науковці Національного заповідника «Хортиця». У ньому взяли участь вчені і громадськість з різних регіонів: Запоріжжя, Києва, Батурина, Херсона та інш. Захід проходив у форматах онлайн та офлайн. Хочу подякувати організаторам за цю зустріч, адже це важливо сьогодні, коли на сході йде війна. Як депутат обласної ради від ЄС, як людина, яка опікується історико-культурною пам’яткою «Кам’янська Січ», мені цікаво було зустріти і однодумців – людей, які працюють над розбудовою і над збереженням історичної спадщини.

Висвітлювалося дуже багато тем. Мені дуже сподобалася жорстка позиція Олексія Паталаха щодо заборони установлення будь-яких хрестів, каменів та інших речей, необхідних на території «Кам’янської Січі», спираючись на думку лише нашої громадськості. Науковці вважають, що це руйнує загальну концепцію та історичну цінність місцевості. Я підтримую цю думку. Також близькою мені є і позиція фахівців Національного заповідника «Хортиця». Вони говорять, що, на превеликий жаль, ми забагато розмовляємо про історичну пам’ятку державного значення «Кам’янська Січ», а наша сьогоднішня влада майже нічого не робить. Тобто немає загальної концепції розвитку цієї території. Хоча розвиток місцевості є надважливим в туристичному сенсі. Це і величезний потенціал залучення коштів для громади, нові робочі місця. Місцева громада має розуміти, наскільки це важливо. Саме вона перша повинна стати на шлях розвитку цієї місцевості. Ми будемо працювати в цьому напрямку.

Також цього дня звернули увагу на питання подальшої долі нашого аеропорту і те, чим закінчилася ініціатива попереднього очільника регіону щодо присвоєння херсонському аеропорту імені Пилипа Орлика. Ми бачимо, що це цікавить не лише херсонців, але і суспільство в цілому. Тому треба повертатися до цього питання. Я особисто звернуся до голови Херсонської обласної ради, щоб херсонському аеропорту було присвоєно ім’я Пилипа Орлика. Будемо діяти!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН