Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вже другий українській водоканал має можливість отримати грант від Словаччини

Рівнеоблводоканал отримає власне виробництво гіпохлориту натрію, завдяки перемозі проєкту «Безпечна вода для міста Рівне», вартістю 6,5 млн грн. Проект був підготовлений Асоціацією Водоканалів Словаччини разом із партнерами проекту – Асоціацією Водоканалів України та Рівнеоблводоканалом, який є членом асоціації, а також незалежним інвестиційним консультантом – Наталією Матковською.

Конкурс був оголошений Міністерством закордонних справ Словаччини та Словацькою агенцією з міжнародного співробітництва та розвитку (SlovakAid). Номер проекту: SAMRS/2021/UA/1/5.

Для Асоціації Водоканалів України це вже другий спільний зі словацькими партнерами проєкт. Перший був реалізований в Херсонському Водоканалі, в якому з лютого 2020 року вже працює міні-завод по виробництву гіпохлориту натрію, для будівництва якого було залучено 100 000 євро грантових коштів.

Конкурсна заявка «Безпечна вода для міста Рівне» стала однією з двох переможців серед 14 проєктів, здобула найвищий бал (95 із 100) та отримала 2/3 загального бюджету конкурсу – 199 373 євро.

В рамках проекту на потужностях підприємства буде встановлена установка з виробництва гіпохлориту натрію – безпечного реагенту, яким дезінфікують воду перед подачею у мережу водопроводу.

Директор Асоціації Водоканалів України, Олександр Шкінь зазначив: «Для України доступ до безпечної питної води є головним пріоритетом. Тому Асоціація Водоканалів України буде залучати інші Водоканали України до реалізації спільних зі словацькими партнерами проєктів. На сьогодні спільно з нашими європейськими колегами, в рамках проєктів, ми залучили для українських водоканалів 299 373 євро (практично 10 000 000 гривень). Наступна конкурсна програма буде відкрита до участі вже дуже скоро – восени 2021 року, тому запрошуємо всіх зацікавлених до співпраці!».

 Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН