Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Каховці оперативно запобігли виникненню аварійної ситуації

Про це у соціальних мережах розповів Михайло Чемерис заступник директора Каховського водоканалу:

– Своєчасний ремонт колодязя на каналізаційній мережі запопобіг надзвичайній ситуації у м. Каховка.
Всього два дні знадобилося спеціалістам дільниці з водовідведення щоб виконати ремонт колодязя глибиною майже 5 метрів, на самопливному каналізаційному колекторі, діаметром 600мм, по вул. Першотравнева у мкр. Свєтлово.

Агресивна дія клоачних газів призвела до газової корозії залізобетонних стінок колодязя. Бетон повністю зруйнувався, що загрожувало обвалом колодязя і як результат повним припиненням проходження стічних вод. Під загрозою залишитись без централізованого водовідведення і як наслідок обмеження водопостачання, перебували жителі центральної частини міста та мкр. Свєтлово.
Інженерно-технічним персоналом водоканалу було знайдене оптимальне рішення з ремонту колодязя. Замість окремих залізобетонних кілець, з яких традиційно набираються колодязі,була застосована суцільна труба.

Методом “опускного” колодязя вона була змонтована на місці аварійного. Це запобігло обвалу колодязя,якщо б його ремонтували традиційним способом, майже повністю виключило виконання земляних робіт з розкопки п’ятиметрового котловану і в рази скоротило час проведення робіт та перекриття руху на важливій транспортній магістралі міста. І головне- роботи виконані без зупинки водовідведення і водопостачання.

Дякую за вашу працю колеги, ви були як завжди на висоті хоч і працювали у колодязі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН