Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Голова Херсонської облради зустрівся з випускниками, які склали ЗНО на 200 балів

Десятеро випускників Херсонської області склали предмети із зовнішнього незалежного оцінювання по 200 балів. З яких один учень здобув найбільшу кількість балів одразу із двох предметів – фізики та математики.

Прудкун Анна, випускниця Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 30 з поглибленим вивченням предметів природничо-математичного циклу та англійської мови, отримала 200 балів з англійської мови. За її словами, сумлінно готувалася протягом усього року, ходила на додаткові заняття, відшліфовувала свою майстерність і вдома, навіть фільми дивилася виключно англійською мовою.

Натомість її однокласник Іванов Микита, який набрав 200 балів з математики, говорить, що завдання на ЗНО зовсім не важкі, але для цього необхідно добре вчитися з 1 по 12 класи.

Сьогодні голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко та ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський зустрілися з цими учнями, щоб особисто подякувати за відмінні результати та запросити на навчання до херсонських вузів.

«Мені приємно перебувати серед молодих і перспективних людей, які творитимуть майбутнє нашої області та України. Тому ми, депутати обласної ради, зацікавлені, щоб ви лишилися тут і навчалися у херсонських вузах. Бо не може погане зерно дати гарний урожай, так і трієчник не вивчить відмінника. Для дітей, що набрали по 200 балів зі ЗНО і які залишаються навчатися в Херсоні, ми вишукаємо кошти на стимулювання та матеріальне заохочення», – зазначив Олександр Самойленко та побажав абітурієнтам реалізувати свої таланти і досягнути успіху.

Зі своєї сторони, ректор ХДУ розповів про переваги навчання у його вищому навчальному закладі: «Ми створюємо відповідну інфраструктуру, яка може задовільнити ваші освітні інтереси. Більш того, ця інфраструктура вбудована в екосистему Херсонської області. Матеріально-технічна база нашого вузу не гірша столичних: є басейн, сучасні лабораторії, чудове студмістечко. Маємо співпрацю з вузами в інших країнах, зокрема Польщі та Нью-Йорку. Тож, ви можете одразу отримати два дипломи. І у нас вже є потужні компанії, які чекають на вас по закінченні навчання».

Максимальні 200 балів зі ЗНО-2021 отримали:

З англійської мови:

– Кравченко Алефтина, випускниця Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 30 з поглибленим вивченням предметів природничо-математичного циклу та англійської мови (вчитель Остроконь Олена Миколаївна);

– Прудкун Анна, випускниця Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 30 з поглибленим вивченням предметів природничо-математичного циклу та англійської мови (вчитель Остроконь Олена Миколаївна);

– Геращенко Софія, випускниця Каховського навчально-виховного комплексу «Гімназія спеціалізована школа І ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов» (вчитель Антроповська Тетяна Володимирівна);

– Кравченко Євгеній, випускник опорного закладу – навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад – позашкільний навчальний заклад – гімназія» Асканія-Нова селищної ради (вчителі Малик Людмила Леонідівна, Скремінська Олена Василівна).

З фізики:

– Резник Данило, випускник Херсонського фізико-технічного ліцею (вчитель Карпенко Віра Петрівна);

– Кіпрік Олег, випускник Херсонського фізико-технічного ліцею (вчитель Карпенко Віра Петрівна).

З математики:

– Резник Данило, випускник Херсонського фізико-технічного ліцею  (вчитель Гудименко Ольга Анатоліївна);

–  Прокопюк Дмитро, випускник Херсонського фізико-технічного ліцею (вчитель Гудименко Ольга Анатоліївна);

–  Іванов Микита, випускник Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 30 з поглибленим вивченням предметів природничо-математичного циклу та англійської мови  (вчителі Наумович Світлана Анатоліївна, Іздебська Любов Михайлівна).

З Історії України:

– Масалов Дмитро, випускник Скадовського ліцею №3  (вчитель Сирота Михайло Вікторович).

З біології:

– Васильчук Поліна, випускниця Херсонського ліцею Херсонської обласної ради (вчитель Алєксєй Тетяна Олександрівна).

Херсонська облрада

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН