Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Всеукраїнський турнір Спеціальної Олімпіади України з футболу відбувся у Херсоні

Про це повідомляється на фейсбук сторінці Special Olympics Ukraine:

– 20-21 травня на стадіоні «Кристал» у Херсоні, завдяки Фонду Голісано, відбувся Всеукраїнський турнір Спеціальної Олімпіади України (СОУ) з футболу. Він зібрав 11 команд з 8 областей України і дуже символічно стартував у Всесвітній День вишиванки.

Почесними гостями, які завітали привітати і налаштувати на змагання були: начальник Управління фізичної культури, молоді та спорту ХОДА – Віталій Вадимович Вибранський, Заступник голови Херсонської обласної асоціації футболу – Володін Володимир Миколайович, Заступник начальника управління молоді та спорту Херсонської міської ради – Микола Вікторович Молодченко, директор Херсонського міського спортивного комбінату «Кристал» – Олександр Іванович Маламуж, президент жіночого клубу «Ініціатива» – Зоя Яківна Бережна, директор Херсонського фахового спортивного коледжу ХОР – Сух Валентин Васильович.

Відкрив турнір Спеціальної Олімпіади України з футболу виконавчий директор СОУ Андрій Анатолійович Підварко.

Незважаючи на карантинні обмеження, СОУ докладає максимум зусиль, аби спортивні змагання проводились наживо. Це і вдосконалення спортивної майстерності, соціальної та психологічної адаптації осіб, що мають відхилення у розумовому розвитку, і виявлення підготовлених спортсменів для комплектування збірної команди Спеціальної Олімпіади України, і поліпшення навчально-тренувальної роботи з футболістами СОУ у регіонах України, врешті-решт популяризація самого виду спорту серед дітей і молоді.

Переможцями турніру серед жіночих команд стала команда Миколаївської області. У вищому дивізіоні у чоловіків перемога дісталась командні з Донецької області, у нижчому дивізіоні золоті медалі виборола команда Житомирської області.

Святкового настрою футболістам СОУ додали чудові виступи танцювального колективу «Крок вперед» (хореограф Світлана Липська) та інклюзивно-театральної студії «Світло в тобі» (керівник Тетяна Михайлова).

Особлива подяка за організацію турніру директору Спеціальної Олімпіаду України в Херсонській області Руслану Малашенку, президенту АФІУ Миколі Оскомі, керівниці з комунікацій Кока-Кола Україна Ользі Чумак, депутату Херсонської обласної ради Вікторії Гавренковій і багатьом іншим. Разом ми сильніші, разом ми переможемо!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН