Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нацгвардійці влаштували фотовиставку у Херсонському національному технічному університеті

У Херсоні гвардійці продовжують розповідати містянам про військову діяльність та моменти з життя головного сержанта батальйону оперативного призначення імені Героя України генерала-майора Сергія Кульчицького старшини Віталія Марківа. Сьогодні виставку зі світлинами гвардійця розгорнули у музеї Херсонського національного технічного університету.

Із запрошеними на захід студентами поспілкувалися офіцери військової частини 3056 капітан Євгеній Діанов та молодший лейтенант Аліна Кобець. Вони розповіли учням про участь Віталія Марківка у боях в зоні ООС та про важкі випробування, які українському сержанту довелося пройти потрапивши під несправедливий суд Італійських правоохоронців.

“У 2017 році Віталія Марківа було незаконно затримано та осуджено у Італії. Йому інкримінували вбивство італійського журналіста. Але завдяки значним зусиллям дипломатичного корпусу України, керівництва МВС та Нацгвардії, у 2020 році гвардійця повністю виправдано та звільнено з італійської в’язниці”, – розповів капітан Євгеній Діанов.

Як зазначили деякі студенти та викладачі, для них це не було новиною, адже вони стежили по новинах за тим, що відбувалося “по справі Марківа” та щиро зраділи позитивному результату, який змогла здобути Українська сторона.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН