Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відбувся форум «Співпраця громад області заради розвитку освіти Херсонщини» (відео)

На Херсонщині відбувся обласний освітній форум, який є надважливою подією та першим кроком до налагодження комунікації між обласною владою та місцевим самоврядуванням області на дуже вразливу тему – формування ефективної освітньої мережі.

Для забезпечення якісної системи освіти в області планується провести багато заходів із урахуванням умов, щоб учням буде комфортно навчатись , а вчителям працювати. Місто Херсон разом з передмістями планує в освітній сфері наступні зміни.

Олександр Співаковський запропонував проєкт Дорожньої карти створення ефективної освітньої мережі Херсонщини на період до 2027 року. Це має налагодити комунікацію з громадами. Дорожня карта передбачає створення рейтингів за типами закладів освіти, проведення спільних нарад по районах, комунікації з громадами; Узагальнення, узгодження освітньої мережі на профільній комісії Херсонської обласної ради, а також закладення коштів у бюджеті всіх рівнів на фінансування системи освіти.

Для того, щоб проєкт почав діяти потрібно насамперед зібрати пропозиції громад та комунікувати з населенням.

На захід прибули майже всі керівники громад, голови райдержадміністрацій та об’єднаних районів, керівники закладів вищої освіти, органів управління освітою, директори шкіл, педагоги.
Всі зібралися в одному місці, щоб дійти до спільного рішення та створити якісну систему освіти, яка буде задовольняти потреби і можливості, як міста так і села.

Всі вчителі, директори, голови територіальних громад, депутати, чиновники обласного рівня мають розуміти необхідність вкладати ресурси у розвиток людського капіталу, адже це є необхідною умовою для створення якісної системи освіти та щасливого майбутнього нашої батьківщини.

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН