Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міський голова Херсона протестував нові автобуси ATAMAN (відео)

10 нових автобусів ATAMAN поповнили комунальний автопарк. Всього планують цього року пидбати у лізинг 30 таких комфортабельних автобусів.

На презентацію запросили і журналістів, і депутатів Херсонської міської ради, і громадськість. Адже пасажироперевезення – це одна з актульних проблем для Херсона і вимагає негайного вирішення.

АTAMAN A092H6 – міський автобус I класу, виготовлений вітчизняним виробником ПАТ «Черкаський автобус». Модель нова, адже випускається лише з 2016 року. В автопарках усіх обласних центрів України вже давно є АТАМАНи. Автобуси українського виробника курсують і за кордоном. Обирають їх завдяки технічним можливостям і довготривалому користуванню: екологічний клас АТАМАНів – Євро 5, японський двигун ISUZU 4HK1, контрольна витрата палива під час руху з постійною швидкістю 60 км/год, 14,5л/100 км. Загальна пасажиромісткість – 52 людини.

Технічний директор компанії ІСУЗУ-АТАМАН Україна Віктор Коваленко, передаючи автобуси херсонцям, зауважив:

«В АТАМАНі ми втілили всі можливі технічні та естетичні ідеї. Наш автобус – лідер вітчизняного автобусного будування. Окрім того, технічно-силова схема випробувана різними обставинами, тож ми впевнені у наших автобусах. Доки ваше місто користуватиметься ними, ми будемо їх обслуговувати, адже у компанії транспортно-технічна політика – довічне обслуговування наших автобусів».

Згідно з правилами ЄЕК ООН N 107, автобуси доступні для користування людьми зі складнощами пересування і батьків з дітьми, адже обладнані пандусом, просторий салон з хорошим повітрообміном, зручними посадковими місцями. Комфорт пасажирів забезпечується у будь-який час року.

Віктор Коваленко зауважив – якщо користуватися автобусом відповідно до прописаних технічних норм, двигун не потребуватиме ремонту при пробігові до 1 млн км.

Оскільки автобус – це транспорт для пасажирських перевезень, цікавою може бути й собівартість пасажиро-кілометрів:

«Є багато моментів, які ми вписуємо у собівартість, один з них – це паливна складова. При грамотному користуванні нашим автобусом ціна вас порадує».
Міський голова Ігор Колихаєв прокоментував:

“Це – перша партія комунальних автобусів, які закупив Херсон для своїх городян. Всі вони працюватимуть на маршрутах, де не вистачає транспорту. Загалом ми придбали в лізинг на 5 років 30 автобусів українського виробництва, до серпня вони всі будуть у нашому розпорядженні. Загальна сума цього придбання становить 67 200 000 грн. Ведемо перемовини про закупівлю тролейбусів із запасом руху, аби вони могли працювати й для віддалених районів. Взагалі ми йдемо до об’єднання двох транспортних комунальних підприємств, щоб Херсон міг надавати містянам якісні послуги з пасажирських перевезень»

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН