Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Податкові шахраї активізувались на Херсонщині (відео)

Ігор Клим про податкових шахраїв та шляхи протидії.

Податкові шахраї знову атакують херсонців, які все частіше потрапляють на їхній гачок, адже кожного разу ті вдаються до нових методів. Виконувач обов’язків начальника Головного управління Державної податкової служби України у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі Ігор Клим звернувся до жителів Херсона та області:

«Ми знаємо звідки надходять людям дзвінки від шахраїв, знаємо, з якої виправної колонії. На жаль, це окупована територія в Луганській області. Вони використовують декілька видів введення в оману представників бізнесу та інших категорій.

Цього року ми встановлювали телефонні дзвінки, під час яких шахраї просять керівника або бухгалтера підприємства зателефонувати за визначеним номером. Як правило, цьому номеру присвоюють аватарку керівника місцевої інспекції, навіть ставили мою. Тобто люди думають, що спілкуються з керівником відповідного органу. В районах поширена тематика дзвінків «позичте гроші на день-два», основна версія — «приїжджає перевірка, потрібні кошти, перерахуйте на картку». Коли телефонують бухгалтерам та керівникам підприємств, то озвучують таку легенду: «в Києві в ДФС складено список підприємств, які повинні бути перевірені. А для того, щоб підприємство вилучити з цього списку, потрібно внести певну суму коштів».

Ігор Клим наголосив, що у разі надходження таких пропозицій треба телефонувати в правоохоронні органи, робити відповідні заяви або, як мінімум, на них не реагувати: «Такі люди дуже гарні психологи. Вони винаходять різні способи спілкування, переконання, погроз.

Мені надсилали декілька записів таких розмов з шахраями. У всіх випадках присутнє прохання перерахувати кошти на картку». Ігор Клим також підкреслив, що фахівці податкової служби жодних питань, не пов’язаних зі сплатою податків, не ставлять. Тому отримавши такі пропозиції, необхідно одразу інформувати правоохоронні органи.

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН