Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Великолепетиській громаді визначилися, як найближчим часом поповнити бюджет

12 квітня під головуванням голови Великолепетиської територіальної громади Максима Колокота відбулося засідання комісії з наповнення селищного бюджету. На початку засідання підбито підсумки проведеної роботи з моменту останньої зустрічі, відпрацьовано основні шляхи щодо наповнення бюджету на найближчий час.

Зокрема, начальник фінансового відділу селищної ради Ірина Мамаєва поінформувала присутніх про роботу з боржниками по сплаті податків, озвучила останні результати стосовно погашення громадянами заборгованостей. На жаль, відсоток погашення боргів дуже низький, а тому під час обговорення було наголошено на необхідності активізувати примусові стягнення у судовому порядку.

Разом з тим, на засіданні прозвучала важлива інформація стосовно деяких нюансів по сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Начальниця Великолепетиської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Херсонській області Світлана Маленда зауважила, що фізичні особи підприємці, основним видом діяльності яких є «Вирощування зернових культур» (крім рису, бобових культур,  насіння олійних культур) і які одночасно як громадяни є власниками нерухомого нежитлового майна, мають право на пільгу в нарахуванні вказаного податку (відповідно до ст. 266 2.2 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. №2755-VІ зі змінами та доповненнями). «Цю пільгу вони можуть отримати після підтвердження своєї діяльності протягом 60-ти календарних днів з моменту отримання податкового повідомлення про нарахування податку  на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, – акцентує увагу Світлана Василівна. – Для цього відповідні  платники  податків повинні  звернутись до податкової інспекції за місцем реєстрації із заявою та підтверджуючими документами по своїй діяльності як сільгоспвиробника (робити це можна щорічно).

У ході засідання присутні обговорили результати «Аналізу надходжень податків та зборів до місцевих бюджетів Херсонської області у січні-квітні 2021 року», підготованого Марією Кривецькою, консультантом з бюджетних питань Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України. Приємно усвідомлювати, що Великолепетиська громада перевищує середньообласні показники та займає непогані місця у рейтингах громад. Селищний голова Максим Колокот  наголосив, що чітке відпрацювання кожного питання по наповненню бюджету поступово приведе нас до ще кращого результату.

По завершенню засідання визначено пріоритетні напрямки, основні завдання та першочергові кроки на найближчий час, які будуть сприяти нарощуванню доходів і зміцненню позитивних тенденцій щодо наповнення бюджету громади. Серед нагальних: аналіз усього нерухомого майна на території громади і земельних ділянок під ним, виявлення всіх недобросовісних платників податків, подальший жорсткий контроль.

Великолепетиська громада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН