Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Клініка, дружня до молоді» навчала шкільних медпрацівників роботі з підлітками

У квітні спеціалісти кабінету «Клініка, дружня до молоді»   провели  навчальні семінари – тренінги для шкільних медичних працівників Херсонської області з метою впровадження у роботу «дружнього підходу» до підлітків.

Для навчання були відібрані наступні  теми: 

  1. Основи «дружнього підходу» в наданні медичної допомоги підліткам та молоді. Характеристика «дружніх до молоді» послуг. Питання поточного законодавства щодо надання медичної допомоги підліткам. Основи ефективної взаємодії між медичними працівниками та підлітками.
  2. Розвиток дитини в процесі дорослішання. Вікові кризи. Статеве дозрівання підлітків. Етапи формування сексуальності.
  3. Ризикова поведінка підлітків та її наслідки для репродуктивного здоров’я. Профілактика ВІЛ-інфекції, небажаної вагітності та абортів.
  4. Алкоголь, тютюнокуріння, психоактивні речовини (ПАР) та підлітки. Сучасні методи профілактичної роботи з підлітками.
  5. Основи раціонального харчування. Порушення харчової поведінки.

        На семінарах медичні сестри отримали інформацію з питань психофізичного розвитку дитини та особливостей  проходження вікових криз дитячого і підліткового віку. 

        Особливу увагу медпрацівників лікарі та психолог КДМ звернули на важливість статевого виховання молоді для збереження  репродуктивного здоров’я та благополуччя у майбутньому житті. Медичні сестри взяли активну участь у тренінгах, на яких опановували  сучасні методи профілактичної роботи   з підлітками у попередженні шкідливих звичок і формуванні здорового способу життя.

        Медичні працівники отримали  інформацію про безкоштовні та анонімні послуги, які надаються  у кабінеті «Клініка, дружня до молоді»: консультації педіатра,  обстеження у гінеколога, психологічна підтримка та соціальна допомога.

Крамаренко Наталія керівник «Клініки, дружньої до молоді» КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша»

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН