Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Скадовську готуються до туристичного сезону (відео)

Олександр Яковлєв — Скадовський міський голова, голова Скадовської територіальної громади. Олександр Юрійович розповів про ставлення до адміністративно-територіальної реформи, проблеми міста і територіальної громади та, звісно ж, про підготовку Скадовська до туристичного сезону.

— Ви вдруге на цій посаді. Які відчуття? Чи залишився присмак невиконаних справ?

— Присмак невиконаних справ, звісно ж, залишився. Найгіршим було те, що не всі початі нами проєкти реалізувалися у тому вигляді, в якому ми хотіли б. Але робота не зупинилася. Прихід на посаду вдруге був пов’язаний з цим питанням, а ще дуже хотілося працювати для громади.

— Як ви ставитеся до адміністративно-територіальної реформи, в результаті якої ви стали очільником територіальної громади?

— Я ставлюся до реформи позитивно. Ще в 2016 році, коли я вперше став міським головою, ми намітили собі шлях створення Скадовської територіальної громади. Але ми зробили лише кілька кроків і, на жаль, зустрілися з нерозумінням від районних органів влади. Сусідні громади не підтвердили нашу участь в об’єднанні. Тому сьогодні ми отримали набагато більше, ніж планували. В планах було об’єднання 6 населених пунктів, сьогодні до Скадовської громади увійшли 10 сільських рад. Загалом — 27 населених пунктів. Доволі велика територія.

— Чи є спільні проблеми у цих населених пунктів? Які з них найбільш кричущі?

— Однією з основних проблем є дороги та поганий під’їзд до деяких громад. В кожній з них є вулиця чи дві, де дороги взагалі відсутні. Це спільна проблема. У деяких громадах проблеми з водопостачанням (наприклад, Олександрівська громада — вода подається погодинно). Причиною цьому є часті пориви, зношені системи. Спільною також є проблема неготовності громад до процесу децентралізації, тобто із 100 об’єктів нерухомості, які ми отримали в результаті приєднання, напевно 5% мають правовстановлюючі документи. З цим пов’язане перепідключення об’єктів до енергоспоживання, газопостачання, укладання всіх договорів. З цим сьогодні маємо серйозні проблеми. Обленерго йде нам назустріч. Нам дали час для оформлення документів. Зараз ми не маємо налагодженої системи управління. На жаль, з 10 комунальних підприємств 4 мають серйозні борги. Без підтримки органів влади вони не можуть здійснювати свою діяльність.

— Проблем дійсно дуже багато. Не дивлячись на це, ваш депутатський корпус лише навесні вийшов на злагоджену роботу. Довго Скадовська територіальна громада була гарячою точкою. Чому так сталося?

— Процес обрання керівних органів затягнувся на два місяці. Але це не означає, що це були два місяці бездіяльності. Пророблена колосальна робота. Коли стояло питання затвердження бюджету чи вирішення якихось нагальних питань, більшість голосувань відбувалося одноголосно. Депутати все таки відчували відповідальність.

— Тобто ви пішли на поступки, щоб дійти до кадрових призначень?

— Це було компромісне для всіх рішення. Сьогодні ми маємо сформований виконком, а також обрані заступники. Ми дійшли порозуміння.

— Які політичні сили є вашою більшістю?

— У нас немає абсолютної більшості. Скажімо є стійка більшість — «Самопоміч» та «Європейська солідарність». Але це не означає, що рішення приймаються тільки завдяки цим партіям. В багатьох питаннях ми шукаємо союзників серед інших політичних сил — «Слуга народу», «Наш край», «Партія місцевого самоврядування», «Опозиційна платформа за життя». Сьогодні ми маємо 6 партій. Кожна з них має керівництво в одній з комісій (зараз їх 6). Також кожна партія має голову комісії.

— Чи готовий Скадовськ зустрічати перших відпочивальників? На якому рівні зараз підготовка, зважаючи на політичну ситуацію?

— Пройшов конкурс пляжів. Вірю, що це дозволить покращити якість підготовки цих пляжів і взагалі підвищить рівень обслуговування. Ми втрачаємо надходження до бюджету, адже пляжі ми виділяємо на безкоштовній основі. Але тим самим ми стимулюємо людей вкласти свої кошти в розвиток інфраструктури. Ми визначаємо переможця не за кількістю грошей, які він сплатить до бюджету, а за тими перетвореннями, які він готовий здійснити на цьому пляжі. Тобто це будівництво роздягалень, душів, навісів. Все повинно мати належний естетичний вигляд. На кожен пляж має бути завезено 100 тонн морського або кварцового піску, що прописано в умовах договору. Це буде контролювати спільно створена з депутатським корпусом комісія, до якої увійшли представники всіх фракцій і апарату міської ради. Це конкурс пропозицій. Тобто підприємець подає пропозицію того, як збирається здійснювати врядування на пляжній території. Цю пропозицію розглядає конкурсна комісія, звертаючись до досвіду цього підприємця та його бекграунду. Ми планували зробити термін цього договору на п’ять років, оскільки підприємці говорять правду стосовно того, що вкладати кошти на один рік невигідно. Але ми зробили так, що зможемо продовжити договір без повторного конкурсу з тими підприємцями, які належним чином будуть виконувати всі умови утримання пляжів.

— Яку суму втрачає бюджет?

— Загалом в минулому році за користування пляжами ми отримали близько 160 тис. грн. Але це отримало наше комунальне підприємство. Звісно, якась частина коштів пішла в місто. Прямих втрат це не передбачає. У нас залишилося декілька ділянок пляжів, які зараз орендують. Тому орендні платежі продовжуватимуть надходити. Місто ніколи не заробляло на пляжах суттєві кошти.

— Який бюджет міста?

— У зв’язку з децентралізацією бюджет міста виріс дуже сильно. Якщо минулого року було більше 60 млн, то цього року 254 млн. Треба розуміти, що з цих сум близько 130 млн — суми, які ми отримуємо у вигляді субвенцій з державного бюджету на заклади освіти, також це дотація вирівнювання, оскільки за підрахунками наш бюджет не є достатнім для належного рівня життя. Тому сьогодні ми змогли забезпечити утримання всієї соціальної сфери, всіх закладів, які ми прийняли від району. В момент прийняття жоден заклад не був закритий. Хоча сьогодні проведена реорганізація одного з них, ще один ми ліквідували — це методичний кабінет. Згідно з Законом про освіту це треба було зробити ще наприкінці минулого року.

— Ви почали лобіювати тему щодо передачі західного берегу укріплення Скадовського морського порту в комунальну власність. Чи прораховували ви вартість? Як забезпечуватиметься пасажиропотік на острів Джарилгач? І чи буде це безпечною послугою?

— Метою було зробити ці перевезення безпечними і доступними для відпочивальників. Ми хочемо допустити до перевезення наші маломірні судна, які зараз є у великої кількості скадовчан; впровадити систему контролю кількості відвідувачів острову, адже сьогодні Джарилгач — заповідна територія і кервництво національного природного парку має забезпечити цей контроль. Відвідувачів, на мою думку, забагато. Острів мають відвідувати за квитками, які продаватиме нацпарк. Саме за рахунок цих коштів має бути забезпечений контроль за дотриманням порядку.

— У національному парку заперечують, що було перенаселення нормативної бази. Чи повинні ви якось контролювати Джарилгач? Чи входить це до обов’язків територіальної громади?

— Ні, не входить. Ми лише виступаємо в ролі органу, який хоче, аби цей напрямок розвивався безпечно і якісно надавалися послуги. Район маяків має 145 га, на яких умовно може відпочивати 2250 людей. Але це загальна територія, з якої 25 га — болота.

В даному випадку ми не є органом, який визначить маршрут Скадовськ-Джарилгач. Підготовлені звернення до Херсонської облдержадміністрації для затвердження маршруту Скадовськ-Джарилгач, аби вони визначили офіційних перевізників. Треба визначити, на яких умовах має працювати маршрут та хто може бути перевізником. Ми за те, щоб кожен перевізник реєструвався ФОПом, сплачував податки і пройшов відповідну реєстрацію на безпеку. Нацпарки створені для того, щоб захистити природно-заповідний фонд для наступних поколінь. Тому треба використовувати всі наявні механізми: плату за вхід на територію, обмеження кількості відвідувачів.

Ми пропонували відновити роботу Скадовського морського порту по наданню послуг з перевезення пасажирів «Скадовськ-Джарилгач».

— А хто б все це забезпечував? Скільки знадобилося б коштів?

— Робити бізнес на перевезеннях не є завданням Скадовської міської ради. Ми хочемо створити умови, в яких всі бізнесмени зможуть заробляти на перевезеннях і щоб ці умови були прозорими і зрозумілими для всіх.

— Чи звертається увага на підтоплення і чи має ця проблема вирішення?

— У 2013 році був створений проєкт «Техніко-економічне обґрунтування боротьби з підтопленням». Одним із завдань було будівництво каналу, яке ми успішно виконали за мінімальні кошти. Цей канал на в’їзді в місто частково вирішив питання відводу поверхневих вод від північної частини міста. Так само ми відновили роботу в західній частині. Там ми прочистили канал, який перебував у занедбаному стані. У нас залишилася центральна частина.

Проблема в тому, що нам немає куди відвести води з цієї території. Скиди в море та каналізації є забороненими. Ми хочемо збудувати канал, який відведе поверхневі води від центральної частини міста. Підземне підтоплення — зовсім інша ситуація. Це дренажна система, яка була побудована разом зі зрошувальною системою в 70-х роках, яка сьогодні не функціонує. З 17 свердловин, які є на території Скадовська, зараз працює лише одна. Державної підтримки на роботу дренажних станцій ми не отримуємо. Питання з глобальним підземним підтопленням не може бути вирішене без участі держави. Боротьба з поверхневими водами — виключно наше завдання і ми знаємо, як його вирішити.

Підготувала Марина Азізова

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН