Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники херсонської лікарні вчили школярів протидіяти булінгу

Останнім часом у молодіжному середовищі надзвичайно поширились прояви булінгу – насильства у міжособистісних стосунках, здійснюваних самими підлітками одне до одного. Явище «шкільного булінгу» стає глобальною соціальною проблемою.

«Клініка дружня до молоді» КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша» провела у навчальних закладах міста  інформаційні заходи з протидії насильству під гаслом «СТОП булінг!». Зацікавленість молоді завжди викликають соціальні тренінги та ігри. Під час заходів студенти в інтерактивному спілкуванні обговорили  причини  виникнення булінгу та способи його подолання. У ході   тренінгової гри  учасники підвищили свою впевненість, засвоїли навички асертивної поведінки та протидії цькуванню, усвідомили важливість небайдужого ставлення до інших. Знання та вміння дозволять їм протистояти маніпуляціям та негативному впливу і зберегти своє здоров’я. Було переглянуто відеофільми та соціальні ролики. Наприкінці зустрічей підлітки пройшли анонімне анкетування та отримали  інформаційні матеріали. Студенти відвідали сторінку КДМ у  «Facebook», де мали можливість ознайомитися з корисною інформацією щодо здоров’я.

Учасники тренінгів дійшли висновку, що   небайдужість до проявів насилля,  вміння захищати себе та повага до особистості – це основа для гармонійного розвитку та  реалізації можливостей кожної людини у суспільстві.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН