Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чому сесійну залу Херсонської облради полишила ціла фракція (відео)

Про це повідомляє депутат Херсонської облради Олександр Співаковськиц:

– На сесії Херсонської обласної ради запропонував звернутися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів щодо термінового ухвалення Закону «Про територіальну оборону України». Це питання на часі, бо Херсонщина межує з окупованим Кримом, періодично ворог грає мускулами на території півострова. Область має систему територіальної оборони, але вона потребує спеціального статусу, фінансування. Дякую колегам за підтримку звернення: 55 голосів «за» з 55-ти присутніх депутатів!

У своєму виступі наголосив на необхідності шукати те, що об’єднує, приводить до результату, а не руйнує конструктивну роботу ради. До речі, про це у своєму виступі на початку засідання казав і голова Олександр Самойленко.

Підтримка, повага до нашої армії – це те, що нас об’єднує. Так само нас має об’єднувати повага та любов до рідної мови. Наші діти мають право знати свою материнську мову, якою б вона не була: російською, українською, польською, угорською чи іншою. Але також вони мають добре знати державну мову – українську, яка нас об’єднує й ідентифікує у цьому світі. Якщо ж ми хочемо, щоб діти відчували себе частиною світу, то вони мають добре знати ще й англійську мову, або німецьку чи іспанську. Це важливо, якщо дитина хоче стати успішною людиною.

Але ж нам штучно нав’язується ідея, що ми якусь мову забороняємо. Цього точно немає в українській традиції – щось забороняти. Навпаки, у традиціях плекати те, що нас об’єднує.

На жаль, спроби роз’єднати відбуваються навіть у цій сесійній залі. Це я кажу про звернення, яке теж було підтримано більшістю депутатів та стосувалося заклику запровадити персональні санкції проти Президента Петра Порошенка. Це звернення навіть не проти Президента Порошенка – я це сприймаю, як неповагу до інституту президентства взагалі. Виникає прецедент, що кожного разу після закінчення каденції без будь-яких правових підстав можна буде принижувати Президента. Щодо Порошенка – ця людина захищала Україну у складні часи, коли фактично не було армії, коли агресор забрав 20% нашої території, забрав Крим…
Фракція політичної партії «Європейська солідарність» покинула залу. На початку сесії я закликав колег-депутатів шукати не те, що нас роз’єднує, а те, що об’єднує. Начебто, підтримали. Але потім політика взяла верх.


Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН