Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславі робоча група з питань легалізації праці проводить інформаційну роботу серед підприємців

Про це повідомляється на сайті Бериславської міськради:

8 квітня 2021 року робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення вкотре вийшла до підприємців нашого міста з метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо переваг офіційного працевлаштування.

Проведена інформаційно-роз’яснювальна робота з 22 підприємцями, які здійснюють діяльність у торгівельній мережі міста, закладах харчування, надають перукарські послуги та інші.  Усі члени групи мали можливість проконсультувати підприємців в межах своєї компетенції та надати відповіді на питання, що їх хвилюють.

Можна зауважити, що більшість підприємців розуміють всю відповідальність щодо дотримання вимог трудового законодавства і працюють в рамках правового поля.

Але, на жаль, в ході роботи виявлено:

  • факт  відсутності  реєстрації   за   результатом  якого  була надана консультація,  щодо офіційного працевлаштування ;
  • одного працівника, який повідомив, що проходить стажування, а це суперечить вимогам трудового законодавства, оскільки договір стажування не оформлений через службу зайнятості. Роботодавець зобов’язался виправити цю ситуацію.

Шановні роботодавці! 

Стажування працівника на робочому місці без оформлення трудових відносин чинним законодавством про працю не передбачене, окрім випадків цільового направлення центрами зайнятості до роботодавців безробітних, які перебувають на обліку для навчання, стажування необхідним роботодавцю посадам з подальшим працевлаштуванням.
Офіційне оформлення працевлаштування є, насамперед, гарантією соціального захисту найманих працівників, кадрової стабільності та налагодженої роботи усіх учасників трудового процесу з метою досягнення позитивного результату.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН