Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські лікарі провели тренінг для підлітків

Наркоманія – це захворювання, що призводить до тяжких порушень здоров’я, розладу особистості, злочинів, каліцтва та смерті в молодому віці. Залучення до наркотиків частіше виникає з цікавості на фоні відсутності інтересів, захопленості спортом чи будь-якою корисною справою. Підлітки навіть не знають усіх страшних наслідків руйнуючої дії наркотиків на їх фізичне і психічне здоров’я.  У  молодіжному середовищі існує багато міфів про наркотики, що навмисно поширюються та підтримуються зловмисниками, які заробляють на розповсюдженні отрути. Тому фахівці «Клініки, дружньої до молоді» КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша» проводять постійну профілактичну роботу з молоддю. Так, у лютому було проведено цикл інформаційних заходів з 7 лекцій «Цікавість з присмаком смерті» та 7 тренінгів «Скажи наркотикам – «НІ!». У заходах прийняли участь  учні 15-17 років ліцею зв’язку та поліграфії. Під час занять підлітки отримали достовірну інформацію про вплив наркотичних речовин на організм людини: на серцево-судинну та нервову систему, нирки, печінку, репродуктивну функцію. Чим молодша людина, тим згубніша дія наркотику на організм. Перегляд відеофільмів викликав дискусію, під час якої було розвінчано міфи щодо так званих «легких» наркотичних речовин. Відкриттям для учнів була статистика смертей від наслідків вживання наркотиків.

Під час тренінгів підлітки освоювали навички безпечної соціальної поведінки. Особливу увагу було приділено підвищенню самооцінки та впевненості у собі, щоб підлітки могли протистояти тиску та навчилися казати «Ні» небезпечним пропозиціям.

Практика показує, що педагоги та батьки самотужки не можуть впоратись з підлітком, який почав вживати наркотики. Підліток стає брехливим, агресивним, скритним. Батьки не завжди своєчасно можуть розпізнати хворобливу пристрасть дитини. Губиться час, епізодичне вживання переходить у стійку залежність, впоратись з якою стає вже набагато важче. Боротися з цим явищем необхідно спільними зусиллями батьків, педагогів, лікарів, наркологів, психологів, соціальних працівників.

 Закликаємо керівників навчальних закладів міста запрошувати спеціалістів «Клініки, дружньої до молоді» для проведення профілактичних заходів з підлітками від 14 років.

Крамаренко Н.І., керівник КДМ,  лікар-педіатр

Павловська Л.О., практичний психолог КДМ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН