Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Приймання платіжних карток обов’язкове для бізнесменів трьох міст Херсонщини

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що суб’єкти господарювання, які проводять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення від 25 тис. осіб і відповідно до законодавства використовують реєстратори розрахункових операцій, зобов’язані приймати спеціальні платіжні засоби для здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги).

Такі вимоги встановлено Постановою Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2010 року № 878 «Про здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням спеціальних платіжних засобів». На Херсонщині є 3 населених пункти – обласний центр, міста Нова Каховка й Каховка, бізнесмени яких обов’язково мають приймати спеціальні платіжні засоби.

Виключенням є заклади громадського харчування закритого типу, які обслуговують певний контингент споживачів, зокрема особовий склад Збройних Сил та інших військових формувань, студентів, учнів та викладачів вищих, професійно-технічних, загальноосвітніх навчальних закладів, працівників промислових підприємств, а також підприємства торгівлі з торговельною площею до 20 кв. метрів (крім автозаправних станцій).

За порушення порядку проведення готівкових розрахунків та розрахунків з використанням електронних платіжних засобів за товари (послуги) статтею 163-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу на фізичну особу-підприємця, посадових осіб юридичної особи від ста до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 – 17000 гривень).

Також, суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки в готівковій та/або безготівковій формі, зобов’язані надавати розрахунковий документ встановленої форми. Квитанція, отримана при здійсненні розрахунку за допомогою електронного платіжного засобу (ЕПЗ), не є розрахунковим документом у розумінні Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та не підтверджує факт продажу товару (отримання послуг), а лише підтверджує ініціювання переказу коштів з рахунку держателя ЕПЗ.

Під час розрахунків за допомогою POS-терміналів, інтернет-банкінгу та інтернет-еквайрингу застосування РРО є обов’язковим.

Розрахунковий документ (фіскальний чек) повинен бути сформований з формою оплати «безготівкова/ЕПЗ/Картка тощо».

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН