Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська науковиця відзначила 90-річчя

Про визначну дату розповіли на сторінці Музейно-архівний центр Херсонського державного університету.

Вітаємо з 90-річчям Бевзюк Валентину Василівну — кандидатку медичних наук, доцентку, лікаря вищої категорії, майстра спорту СРСР з легкої атлетики, відмінницю охорони здоров’я СРСР, відмінницю освіти України, ветерана праці.

Валентина Василівна у 1955 році закінчила Ленінградський санітарно-гігієнічний медичний інститут за фахом санітарно-гігієнічна справа і отримала кваліфікацію санітарного лікаря. Із студентських років на протязі всього життя займалася спортом: лижним, п’ятиборством, легкою атлетикою. У 1954 році стала переможницею змагань з п’ятиборства Центральної Ради Добровільного спортивного товариства “Медик” (м. Ленінград). Переможниця матчевих зустрічей з п’ятиборства республік Середньої Азії та Казахстану з 1957 по 1964 рр. (м. Фрунзе, Душанбе, Ташкент, Алма-Ата). 1961 році — переможниця змагань з п’ятиборства Центральної Ради Добровільного спортивного товариства “Спартак” (м. Москва). Багаторазова переможниця чемпіонатів Таджицької та Казахської РСР з бар’єрного бігу, п’ятиборства, стрибків у висоту.

Після закінчення інституту Бевзюк В.В. працювала санітарним лікарем, лікарем лікувальної фізкультури в м. Караганді, Душанбе, Херсоні. Викладала у Таджицькому технікумі фізкультури та Таджицькому медичному інституті.

З 1994 по 2015 рр. Валентина Василівна працювала в ХДУ старшим викладачем, доцентом кафедри теорії та методики фізичного виховання. Вона автор понад 70 наукових і науково-методичних праць, трьох раціоналізаторських пропозицій.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН