Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Виробничники і науковці з 7 обласних центрів України провели спільну зустріч у Херсоні

Херсонська ТПП допомагала бізнесменам та освітянам знайти спільну мову для вирішення складної, але надважливої проблеми: відповідність фахової освіти й професійних навичок випускників технічних вузів вимогам сучасних промислових підприємств. Проблема – комплексна, і починати розв’язувати її необхідно якомога раніше – ще на етапі вибору молодою людиною бажаного фаху.

З ініціативи кафедри автоматизації, робототехніки і мехатроніки факультету інженерії та транспорту ХНТУ, 26 лютого в Палаті пройшла жвава онлайн/офлайн дискусія на цю тему. Участь в ній взяли Президент ХТПП Вікторія Остроумова, заступник директора Херсонський обласний центр зайнятості Людмила Барабаш, ректор ХНТУ Юрій Бардачов, представники промислових компаній Херсонщини, викладачі і завкафедри ХНТУ та 6 провідних технічних вузів України (КПІ ім. Ігоря Сікорського, Львівська політехніка ONPU_Odessa, Чернігівський національний технологічний університет, ВНТУ – Вінницький національний технічний університет, Національний технічний університет “Харківський політехнічний інститут”, студенти й випускники технічних спеціальностей.

Дискусія допомогла намітити перші реальні кроки до осучаснення освітньо-професійні програм технічних університетів, приведення їх у відповідність до реалій ринку праці та потреб промислових підприємств. Сьогоднішній ринок праці дуже змінився, особливо з урахуванням карантину. Основною ідеєю стає адаптація, гнучкість та готовність до навчання протягом всього життя – не лише суто професійним, а й загальним навичкам: комунікації, навичкам презентації іноземним мовам тощо. Важливо навчати студентів тому, що справді матиме перспективи в реальному секторі економіки – а отже, освіта має йти в ногу за сучасними виробничими підприємствами, яких в Україні чимало.

Дякуємо всім учасникам за конструктивний діалог, цінні пропозиції та ідеї, за готовність слухати і чути один одного! Тільки разом, спільними зусиллями, можливо збудувати економічно сталу й самодостатню країну, в якій кожний може знайти працю до душі і з гідними умовами.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН