Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Обласна влада та податківці Херсонщини обговорили напрямки співпраці

Добробут громади: вирішальна роль – за платником податків

Саме про це йшла ділова розмова під час особистої зустрічі в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігоря Клима та новообраної голови постійної комісії з питань бюджету та фінансів Херсонської обласної ради Вікторії Гавренкової, що відбулася у приміщені податкового відомства області.

З перших хвилин спілкування посадовці перейшли до детального діалогу – обговорення кампанії декларування доходів громадян, отриманих за 2020 рік. Серед суттєвих резервів бюджетів місцевих громад нашої області – доходи від обробки земельних ділянок понад 2 гектари. Наразі на Херсонщині обліковується понад півмільйона земельних ділянок у власності громадян – фізичних осіб. Із них площею більше 2 га – майже 118 тисяч сільськогосподарських угідь. За попередніми розрахунками, залучення до оподаткування громадян – одноосібників при нормативній грошовій оцінці 1 га землі в 24,5 тис. гривень та ставці доходу 3 відсотки від такої оцінки дає можливість додатково залучити майже 55 млн гривень податку на доходи фізичних осіб на рік.

Важливим стало обговорення питання легалізації підприємницької діяльності та найманої праці, упорядкування розміщення об’єктів ведення підприємницької діяльності та доцільності введення дозволів на розміщення об’єктів торгівлі на територіях громад. Так, наприклад, однією з умов розміщення об’єкта торгівлі має бути підтвердження державної реєстрації підприємницької діяльності суб’єкта та офіційне працевлаштування найманих працівників. А це додаткові надходження податку з доходів фізичних осіб до обласного бюджету.

Цілком логічно порушувалися і такі важливі питання, як справляння екологічного податку, рентної плати за спеціальне використання води, а також – ефективне використання бюджетних коштів комунальних підприємств, які фінансуються за рахунок джерел доходів місцевих, сільських та селищних бюджетів.

Підсумовуючи результати заходу, Ігор Клим переконливо зазначив, що податківці області й надалі готові долучитися до спільного обговорення та надання індивідуальних консультацій спеціалістам органів місцевого самоврядування по залученню всіх додаткових джерел доходів для підвищення фінансової спроможності місцевих громад та добробуту громадян Херсонщини.

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН