Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Дар’ївці відсвяткували Широку Масницю (Відео)

Четвертий рік поспіль громада села Білозерського району, що на Херсонщині, відзначає це свято разом з громадською організацією «Добродія-Херсон». Співпраця розпочалась 2014 року, коли мешканці села разом з громадськими діячами формували і відправляли допомогу українській армії. 

До свята готувались всім селом: господині напекли вареників, пиріжків і млинців з усіма можливими начинками, самодіяльні колективи підготували концертні номери.

«Не так давно ми почали святкувати Масницю всією громадою. Якісь традиції відроджуються, щось пригадується, а щось навпаки – придумується, але це свято живе в народі», – сказала сільський голова Дар’ївки Валентина Черноус.

На свято Масляної активісти привезли подарунки і запросили аніматорів.

«Стає традицією нашої організації брати участь у масових заходах, святах громади Дарївки. Ми привезли подарунки і хочемо, щоб Масниця принесла позитивні емоції всім мешканцям», – сказала голова громадської організації «Добродія-Херсон» Вікторія Гавренкова. 

Раніше громадська організація «Добродія-Херсон» придбала книги і комп’ютерну техніку для сільської бібліотеки, а також – сучасні склопакети для дитячого садка.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН