Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Які проєкти USAID реалізуються у Генічеську та Арабатській Стрілці

В медіа-центрі «IPS-Генічеськ» відбулась прес-конференція на тему «Допомога проєктів USAID для Генічеська та Арабатської Стрілки». Учасниками заходу були керівник відділу туризму Генічеської міської ради, членкиня правління ГО «Асоціація гостинності Генічеського району» Тетяна Большакова та Голова ГО «Асоціація гостинності Генічеського району» Сергій Шентябін.

Бесіда була тривалою та дуже змістовною, бо за той невеликій період співпраці з USAID було зроблено вже дуже багато.

Співпраця почалась з того, що 21 травня 2020 року Генічеська міська рада в особі голови Олександра Тулупова підписала меморандум про співробітництво з Проєктом USAID “Економічна підтримка Східної України” в галузі розвитку туризму Генічеська та Арабатської Стрілки. Основними напрямками співпраці стали:

  1. Проведення освітніх тренінгів для представників туристичного бізнесу, органів влади, фахівців культури, мистецтва та інших. Тренерами стали видатні особистості туристичної галузі України, експерти Проєкту USAID ERA Олександр Лієв – Голова Асоціації індустрії гостинності України, Анна Романова – виконавчий директор Асоціації індустрії гостинності України та Тетяна Тимошенко-  Голова Ради Всеукраїнської Федерації роботодавців у сфері туризму України.
  2. Покращення туристичної інфраструктури та грантова підтримка від USAID великих інфраструктурних проектів. На даний час опрацьовуються два великі інфраструктурні проєкти в Генічеську.
  3. Організація потужної промоційної кампанії туристичних можливостей регіону. Навесні силами USAID було створено промо – відео Генічеська та Арабатської Стрілки, яке транслюється як на Україні, так і за її межами.
  4. Грантова підтримка проєктів різної направленості в сфері культурного та подієвого туризму, а також в сфері освіти.

Основною ж задачею всієї туристичної спільноти громади є створення нових якісних туристичних продуктів, які допоможуть збільшити межі пляжного сезону. В цьому теж є велика допомога від проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України” та його керівника Олександра Файніна.

Одним з найбільш вагомих результатів співпраці з USAID стало створення ГО «Асоціація гостинності Генічеського району», яка об’єднала в собі всіх активних членів туристичної спільноти Генічеської громади.

Другим направленням співпраці з Агентством США з міжнародного розвитку USAID став Проєкт «Південне узбережжя України: від дослідження до розвитку», який виконується організацією “Urban Re-Public”.

Головним завданням проєкту є дослідження урбаністичного потенціалу Генічеська, переосмислення розвитку міста та розробка альтернативних сценаріїв простору, які дадуть поштовх до якісних екологічних, соціально-економічних і соціально-культурних змін.

Проєкт є відкритим, з великою кількістю лекцій, круглих столів онлайн і на живо. Членами проектної команди є провідні архітектори з Херсона, Харкова та Київа, представники Херсонського державного університету з галузі біології, географії та екології, берегознавці та археологи.

За три дні, з 16 по 18 грудня 2020 року, проєктна команда зробила велику роботу: провела продуктивну тривалу зустріч з мером Олександром Тулуповим; разом з активістами та представниками міської ради дослідили місто на предмет виявлення найкращих локацій для перетворення; провели стратегічну сесію, представивши вибрані локації. Їх три: ділянка між двома мостами, територія зруйнованого сирзаводу і набережна-пляж.

Метою проектної команди був вибір локацій для перетворення. Далі свої напрацювання вони представлять трьом проектнім групам, кожна з яких має розробити свій ескізний варіант модернізації вибраних територій.

Результатом стане розробка 3-х проектних пропозицій для міста та їх презентація громаді: три схеми розвитку територій з розробкою зон відповідальності та ресурсного забезпечення. Також будуть представлені концепції розвитку берегової лінії та експертні висновки.

Семінар-презентація відбудеться в лютому 2021 року.

Отже, співпраця с USAID триває і має принести громаді багато користі.

Генічеська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН