Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новотроїцькому обговорили резерви місцевого бюджету

Про резерви місцевого бюджету у Новотроїцькому районі. Йшла мова в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігоря Клима під час робочої наради, яка відбулася сьогодні на базі Новотроїцької громади.

У заході взяли участь народні депутати Володимир Іванов, Віталій Безгін, т. в. о. голови Херсонської ОДА Сергій Козир та начальник управління з питань децентралізації та розвитку громад Херсонщини Інна Родіонова. Місцеве самоврядування представляли голови чотирьох ОТГ: Петро Збаровський – Новотроїцької, Дмитро Такаджи – Сірогозької, Олександр Тулупов – Генічеської, Віктор Дебелий – Іванівської громади.

У формі діалогу новообрані голови громад ділилися проблемами, з якими зіткнулися з початку своєї каденції, а депутати й посадовці аналізували законодавчі нововведення, ухвалений бюджет на наступний рік, давали слушні поради.

Зокрема, Ігор Клим зазначив, що для ефективного наповнення скарбниць громад необхідно продовжувати діяльність робочих груп із легалізації праці, які мають бути створені в кожній ОТГ. Він детально розповів про новації законодавства щодо списання податкового боргу, сплати єдиного податку фізичними особами-підприємцями та ЄСВ на найближчі пів року. Керівник податкового відомства області повідомив, що в усіх колишніх районних центрах збережуться своєрідні філії ДПС – Центри обслуговування платників. За його словами, наразі все більше послуг податківці надають в електронному форматі, що значно спрощує організацію роботи.

Також Ігор Клим наголосив, що суттєвим резервом бюджетів місцевих громад залишається добровільне щорічне декларування доходів громадян та відзначив високий рівень декларування доходів вихідців (власників паїв) у колишньому Новотроїцькому районі за 2019 рік.

Посадовці та представники громад були одностайні у думці, що тільки спільна робота забезпечить додаткові надходження до місцевого бюджету за рахунок плати за землю, орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності, податку з доходів фізичних осіб.

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН